Haberler

BM, Tunus'ta yapılacak ulusal diyaloğa destek vermeye hazır

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Tunus Koordinatörü Arnaud Peral, Tunus'ta yapılacak ulusal diyaloğa teknik destek verebileceklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Tunus Koordinatörü Arnaud Peral, Tunus'ta yapılacak ulusal diyaloğa teknik destek verebileceklerini söyledi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tunus Başbakanı Necla Buden Ramazan ile BM Tunus Koordinatörü Peral, Kasba kentindeki Hükümet Sarayı'nda bir araya geldi.

BM'nin ulusal diyalog sürecine yardımcı olmak istediğini belirten Peral, "BM'nin Cumhurbaşkanı Said'in duyurduğu ulusal diyalog sürecinin yürütülmesi için teknik destek ve istişareye" açık olduğunu kaydetti.

Peral, BM'nin bu alanda geniş tecrübesi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"BM, özellikle sürdürülebilir kalkınma, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal işler alanlarında Tunus'a gerekli desteği sağlamaya devam etmek istiyor."

Başbakan Buden ise "Tunus hükümeti olarak bir sonraki aşamada en önemli gündemlerinin ekonomik ve sosyal reformlar" olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Kays Said, 21 Ekim'de ülkedeki mevcut krizden çıkmak amacıyla, siyasi ve seçim sistemini tartışmak üzere geniş katılımlı bir ulusal diyalog başlatmak istediğini duyurmuştu.

Tunus'taki siyasi kriz nasıl oluştu?

Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz'da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinin ardından 22 Eylül'de de bazı yeni kararnameler yayımlamıştı.

Bu kararnamelerle Cumhurbaşkanı'nın yasama ve yürütme yetkisi genişletilmiş, ayrıca yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyon da feshedilmişti.

Said'in aldığı tüm bu kararlar ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına yol açmıştı.

Ülkedeki krizden çıkmak için birçok siyasi ve sivil toplum kuruluşu geniş kapsamlı "ulusal diyalog" çağrısı yapıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Hükümet Tunus Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title