Haberler

"BM, Kıbrıs'la Yakından İlgileniyor"

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Lynn Pascoe, BM'nin Kıbrıs Konusuyla, Özel Temsilcisi Michael Möller Aracılığıyla Yakından İlgilendiğini Söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe, BM'nin Kıbrıs konusuyla, özel temsilcisi Michael Möller aracılığıyla yakından ilgilendiğini söyledi.

Lynn Pascoe, Yunanlı bir gazetecinin, kendisinin yakında Kıbrıs'a gideceği yönündeki haberler üzerine Kıbrıs ile ilgili BM'nin ne gibi planları olduğu sorusu üzerine, bu konuda bir açıklamanın gelecek hafta ya da 2 hafta içinde yapılacağına inandığını bildirdi.

Pascoe, şöyle konuştu:

''Şimdi önemli olan Ada'daki gelişmeler ve özellikle Rum tarafındaki yeni liderliğin ve Türk tarafındaki liderliğinin neye karar verecekleri. Şu anda özel temsilci Michael Möller aracılığıyla BM konuyla yakından ilgileniyor. Möller'in iki tarafla görüşmeleri oldu ve bu görüşmeler sürüyor.''

Pascoe, Ada'daki sürecin ilerlediğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title