Haberler

BM İklim Değişikliği Raporu

İrleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Raporunda Global Isınmanın En Önemli Etkeninin Yüzde 90 Oranında İnsan Faaliyetleri Olduğu ve Isı Artışının Gelecek Yüzyıllar İçinde Önüne Geçilemeyeceği Belirtildi.

irleşmiş Milletler (BM) iklim değişikliği raporunda global ısınmanın en önemli etkeninin yüzde 90 oranında insan faaliyetleri olduğu ve ısı artışının gelecek yüzyıllar içinde önüne geçilemeyeceği belirtildi.

Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli'nde (IPCC) açıklanan rapora göre, global ısınmanın sonucu olarak 2100 yılına kadar hava sıcaklıkları 1.8 ila 4.0 derece artarak deniz seviyesi 18 ila 29 santimetre yükselecek.

Bilim adamları, global ısınmanın artışına paralel olarak önümüzdeki yıllarda etkili sıcak hava dalgaları, yoğun fırtınalar ve yağışlar yaşanacağı öngörüsünde bulunuyor.

100 ülkeden 2 bin 500 bilim adamının 6 yıllık araştırmasının sonucu olan kapsamlı raporda, sera gazı etkisinin azaltılması için tüm ulusların harekete geçmesi çağrısı yapılıyor.

(AFP-İB-İB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title