Haberler

BM Güvenlik Konseyi Üyesi 5 Ülke ve İran'ın Büyükelçileri Dışişleri'ne Çağrıldı

Güncelleme:

Afrin operasyonunun başlamasının ardından İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesi; ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'nın Büyükelçileri bilgilendirme amacıyla Dışişleri'ne çağrıldı.

ABD, İran ve Rusya'nın Ankara'daki büyükelçilik misyon şeflerinin Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Afrin bağlamındaki son gelişmeler hakkında bilgilendirildiği belirtildi.

ABD ve Rusya'nın ardından BM Güvenlik Konseyi'nin diğer üyeleri İngiltere, Fransa ve Çin'in Türkiye'deki temsilcilerinin Afrin harekatıyla ilgili bilgilendirilmek üzere Dışişleri Bakanlığına çağrılması bekleniyor.

AFRİN HAREKATI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD, İran ve Rusya'nın Ankara'daki büyükelçilik misyon şefleri, Dışişleri Bakanlığa çağrılarak Afrin bağlamındaki son gelişmeler hakkında bilgilendirildi.

ZEYTİN DALI BAŞLATILMIŞTI

Türkiye bugün saat 17.00 itibarıyla Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Fransa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title