Haberler

BM Güvenlik Konseyi, Mali'deki Askeri Darbeyi Kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Mali'deki askeri darbeyi kınayarak, ülkeyi El Kaide varlığı konusunda uyardı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Mali'deki askeri darbeyi kınayarak, ülkeyi El Kaide varlığı konusunda uyardı.

Mali'de 22 Mart'ta yapılan askeri darbenin ardından ülkedeki çıkmaz derinleşirken, BM Güvenlik Konseyi'nde Mali'deki askeri darbe ile birlikte baş gösteren şiddet olayları ele alındı.

ABD'nin BM Büyükelçi Yardımcısı Jeffrey DeLaurentis okuduğu başkanlık açıklamasında, "Güvenlik Konseyi, Mali ordusunun bazı unsurları tarafından demokratik bir seçimle iktidara gelmiş hükümetin silah zoru ile ele geçirilmesini güçlü bir şekilde kınamaktadır. Konsey bütün Malili yetkililerin güvenlik ve emniyetini sağlamak için isyancılara çağrıda bulunuyor ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep ediyor. Konsey, Mali'de anayasal düzenin yeniden sağlanması ve demokratik seçimlerle hükümetin

korunması yönündeki çağrısını tekrarlamaktadır. Güvenlik Konseyi, ülkenin kuzeyindeki isyancı guruplar tarafından otorite boşluğunda başlatılan yağma, saldırı ve şiddete derhal son vermesini talep ediyor. Konsey, bölgedeki terör örgütü El Kaide varlığının ülkedeki durumun daha da kötüleşmesine yol açabileceğinden endişe duyuyor. Konsey, isyancı gruplara bir an önce ülkedeki şiddeti durdurması ve uygun siyasi diyalogun oluşturulması için tüm taraflara çağrıda bulunuyor" dedi.

Öte yandan; geçtiğimiz ay BMGK'nın dönem başkanı İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mark Lyall Grant'ta Güvenlik Konseyi'nde okuduğu başkanlık açıklamasında Mali'deki askeri darbeyi kınamış ve bir an önce şiddete son verilmesi çağrısında bulunmuştu. - YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 22 Mart Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title