Haberler

BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore'yi Kınadı

Birleşmiş Milletler (A.a) ? 09.10.2006 ? BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin Nükleer Silah Denemesi Yapmasını Kınadı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (A.A) ? 09.10.2006 ? BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin nükleer silah denemesi yapmasını kınadı.

BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Kenzo Oshima, Güvenlik Konseyi'nin 30 dakika süren olağanüstü toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Kuzey Kore yetkilileri tarafından nükleer deneme yapıldığı yolundaki açıklamaları şiddetle kınamaktadır'' dedi.

Oshima, Güvenlik Konsey üyelerinin, Kuzey Kore'yi daha fazla nükleer deneme yapmamaya, altılı görüşmelere dönmeye ve tüm nükleer programlarına son vermeye çağırdığını vurguladı.

Japon Büyükelçi Oshima, Güvenlik Konseyinin arzusunun, uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan Kuzey Kore'nin nükleer silah denemesine karşı uygun bir yanıt vermek olduğunu belirterek, bu yanıtın ''güçlü, süratli ve çok açık'' olacağını söyledi.

Japon Büyükelçi, bu amaçla bugün öğleden sonra uzmanların bir karar tasarısı üzerinde çalışmalara başlayacağını bildirdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi John Bolton ise yaptığı açıklamada, ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapmasından sonra BM'nin Kuzey Kore ile ilgili bu yaz kabul ettiği 1695 sayılı BM kararından daha güçlü ve BM Şartının Yedinci Bölümü çerçevesinde yaptırımlar içeren yeni bir karar tasarısından yana olduğunu söyledi.

Bolton, şimdi hızlı bir şekilde güçlü bir Konsey kararının alınmasını istediklerini söyledi.

Bu arada BM Genel Sekreteri Kofi Annan, bir açıklama yaparak Kuzey Kore'nin nükleer deneme yaptığı yolundaki haberler karşısında ''derin endişe'' duyduğunu bildirdi.

Genel Sekreter, nükleer deneme yapılmasının Kore Yarımadası ve çevresindeki bölgesel gerilimi arttırdığını ve uluslararası güvenliği tehlikeye attığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title