Haberler

BM Güvenlik Konseyi Acil Toplandı

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin Füze Denemesinin Ardından Bugün Acil Talebiyle Toplandı.

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından bugün acil talebiyle toplandı.

Japonya'nın isteğiyle acil olarak toplanan Konseyin toplantısı TSİ: 22.00'de başladı ve basına kapalı olarak devam ediyor.

Toplantı öncesinde, Türkiye'yi temsil eden BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin yabancı gazetecilerin soruları üzerine Kuzey Kore'nin hareketinin bölgede gerilimi yükselttiğini ifade etti.

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jean-Maurice Ripert de Kuzey Kore'nin füze denemesinin uluslarararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturduğunu belirterek, Konsey'in ''güçlü ve oybirliğiyle'' Kuzey Kore'ye yanıt vermesi gerektiğini kaydetti.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyi'nin 1718 sayılı kararını açıkça ihlal ettiğini, ABD'nin bu gelişme üzerine müttefikleriyle danışma görüşmelerinde bulunduğunu ve Konsey'in bugünkü danışma toplantısının amacının da Kuzey Kore'ye ''güçlü ve toplu bir yanıt'' vermek olduğunu bildirdi.

Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yukio Takasu da yaptığı açıklamada gelişmeden Japon halkının büyük endişe duyduğunu söyledi.

Diplomatik kaynaklar toplantıdan hemen bugün yeni bir Güvenlik Konseyi kararının çıkması ihtimalinin yüksek olmadığını, ancak Kuzey Kore'yi kınayan bir bildirinin kabul edilebileceğini belirtiyor. Konsey'in daimi üyeleri Rusya ve Çin'in, Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar getirilmesine sıcak bakmadığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title