Haberler

BM, Gül-ban Görüşmesine İlişkin Açıklama Yapmadı

BM Sözcüsü Michelle Montas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Görüşmelerinin Özel Bir Görüşme Olduğunu Belirterek, Açıklamayapamayacaklarını Söyledi.

BM Sözcüsü Michelle Montas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un görüşmelerinin özel bir görüşme olduğunu belirterek, açıklamayapamayacaklarını söyledi.

Montas, Genel Sekreter Ban'ın New York'ta temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Gül ile dün Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin'in resmi konutunda görüştüğünü, ancak konutta düzenlenen yemekli toplantının özel bir görüşme olduğunu söyledi.

Montas, yemekli toplantıya Ban'ın eşi Yoo Soon-taek ile birlikte özel kalem müdürü Vijay Nambiar'ın da katıldığını belirtti, ancak görüşmede ele alınan konularla ilgili bir açıklama yapamayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, dün yemekten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yemekte Kıbrıs, Kerkük ve Irak konularının gündeme geldiğini söylemişti.

Görüşmede özellikle Kıbrıs konusunda Türkiye'nin, çözüm sürecinde BM'den yeni bir hareket başlatılması beklentisinin dile getirildiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title