Haberler

BM Genel Sekreteri Ban Kı-moon Almanya'da

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Ortadoğu Dörtlüsünün Barış Çabalarının Süreceğini Belirterek, Dünyadan da Bu Konuda Destek Beklediklerini İfade Etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Ortadoğu dörtlüsünün barış çabalarının süreceğini belirterek, dünyadan da bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Almanya ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile görüşen Ban Ki-Moon, "Ortadoğu konusunda şimdi olduğu gibi gelecekte de uğraş vereceğiz. Ortadoğu dörtlüsünün görüşmelerinin yeniden başlaması ve bu konudaki gösterilen çaba sevindirici. Bu alandaki tüm çabalar destek görmeli. Bu benim Almanya'ya ikinci gelişim; ancak bu kez çok daha önemli bir gelişmeye tanık olacağız. Bu da beni hoşnut kılıyor. Almanya, BM, Rusya, Avrupa Birliği ve ABD ile ikinci kez Ortadoğu barış sürecinin masaya yatırılması, desteklenmesi ve takdir edilmesi gereken bir olay. Mekke'deki barış konferansı da takdirle karşılanmalı. Mekke zirvesi, sadece ABD'nin katkısını düşünülünce dahi başarı olarak algılanmalı" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise BM-Almanya diyaloğunun Almanya için büyük önem ifade ettiğini söyledi. Steinmeier, "BM'nin Ortadoğu barış sürecindeki öneminin bilincindeyiz ve bu aladaki çalışmalarına güveniyoruz. BM'nin Almanya için büyük değeri var; BM'nin çoğulcu çabası, ülkelerarası çalışmaları bizim de desteğimizi alacak. Bu nedenle gelecekte de biz Almanya olarak BM'in tam güven duyacağı bir ülke olamaya devam edeceğiz. Biraz önce son derece verimli bir görüşme yaptık. Ortadoğu dörtlüsünde BM'nin yer alması büyük önem ifade ediyor. Böylesi önemli bir konuda BM'in de söz sahibi olması ve ağırlığını koyması gereklidir" diye konuştu.

(SE-CY-CY-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title