Haberler

BM Genel Sekreteri Ban, İbrahimi'yi Kabul Etti

Güncelleme:

BM Genel Sekreteri Ban, Kofi Annan'ın BM ve Arap Birliği özel temsilciliği görevinden istifa etmesinin ardından, bu göreve atanan Cezayirli El-İbrahimi'yi kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kofi Annan'ın BM ve Arap Birliği özel temsilciliği görevinden istifa etmesinin ardından, bu göreve atanan Cezayirli diplomat El-Ahtar el-İbrahimi'yi kabul etti.

New York BM Genel Merkezi'ndeki Genel Sekreterlik ofisinde gerçekleşen görüşme sonrası, sözcü Martin Nesirky tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın " Suriye'de barış ve istikrarın sağlanması ve insan haklarının geliştirilmesi gibi önemli bir görev için İbrahimi'nin olağanüstü yetenek ve uzmanlığına ihtiyaç var" sözleri ile yeni temsilciyi övdüğü belirtildi.

İbrahimi, Suriye özel temsilcisi olarak yeni görevine ise 1 Eylül itibariyle resmen başlıyor.

Çalışma ofisi olarak New York BM Genel Merkezi'ni kullanacak İbrahimi'nin Arap Ligi ile görüşmeler yapmak üzere ilk ziyaretini Kahire'ye gerçekleştireceği öğrenildi.

BM askeri gözlemcilerinin Başkent Şam'dan ayrılmasının ardından Suriyeli yetkililerin İbrahimi ile çalışmayı bekledikleri öğrenildi.

Muhabir: Mücahit Oktay / Ertuğrul Subaşı

Yayıncı: İbrahim Uyar - NEW YORK

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title