Haberler

BM Genel Sekreteri Ban, Dkc Cumhurbaşkanı Joseph Kabila ile Bir Araya Geldi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) Cumhurbaşkanı Joseph Kabila ile bir araya geldi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) Cumhurbaşkanı Joseph Kabila ile bir araya geldi.

İkili görüşmede Genel Sekreter Ban, DKC'de sivil halkın saldırılardan korunması ve soruna kalıcı çözüm bulunması konusundaki görüşlerini paylaştı.

Afrika Birliği Zirvesi dolayısıyla Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunan Genel Sekreter Ban Ki-mun'un dün DKC Cumhurbaşkanı Joseph Kabila ile ülkedeki ayrılıkçı gerilla grupları ile mücadele hakkında görüştüğü öğrenildi.

Genel Sekreterliğin sözcülük ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Genel Sekreter, Başkan Kabila'nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğu bölgesindeki krize kalıcı çözüm bulunması yönündeki çabalarından övgüyle bahsetti" denildi.

Açıklamanın devamında, Genel Sekreter Ban'ın BM'nin devam eden bu sorun için DKC hükümeti ile yakın çalışma taahhüdünü yinelediği belirtildi.

Öte yandan, AP haber ajansının kendi kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, BM'nin Kongo'ya en az 2500 barış gücü askeri göndereceği iddia edilirken, BM sözcülerinden Eduardo Del Buey, söz konusu açıklamayı doğrulamadı.

DKC ile BM ilişkilerinin koordinasyonundan sorumlu sözcü Del Buey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Birleşmiş Milletler'in halihazırda Kongo'da 17 binin üzerinde askeri var. Ancak buna ek olarak yeni bir birlik göndereceğimiz bilgisine sahip değilim" diye konuştu.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: Şermin Coşkun - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Addis Ababa Etiyopya Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title