Haberler

BM'den, Kıtlık Uyarısı

Bm, Libya'da, Gıda, İlaç ve Yakıt Kıtlığına Karşı Uyarıda Bulunarak, Bu Ülkeye İnsani Yardım Gönderilmesini İstedi.

BM, Libya'da, gıda, ilaç ve yakıt kıtlığına karşı uyarıda bulunarak, bu ülkeye insani yardım gönderilmesini istedi.

BM acil durum yardım koordinatörü Valerie Amos, Dubai'de basına yaptığı açıklamada, "gıda maddelerinin az olduğunu, petrol boru hatlarının da kesilmesinden kaygı duyduklarını" belirterek, "ilaç tedarikindeki sorunlarla birlikte tıbbi bir krizden de kaygı duyduklarını" kaydetti.

Libya'da bulunmak istediklerini söyleyen Amos, Libya'nın batısında Kaddafi güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde "ne olup bittiği" konusunda BM'nin bilgisinin az olduğunu belirtti.

Amos, Mısır sınırını geçen Libyalı sayısında da artış olduğunu söyledi.

-ABD, BAZI GÜÇLERİNİ ÇEKECEK

Libya'daki uçuşa yasak bölge uygulamasına yönelik operasyonun NATO'ya devrine paralel olarak ABD'nin de Akdeniz'in bu bölgesinde tuttuğu bazı gemileri çekeceği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre adının açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili, buna yönelik bir planlama olduğunu, uygulamanın ise "birdenbire değil, aşama aşama olacağını" ifade etti.

-PERES, HALK HAREKETLERİNDEN UMUTLU

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Arap ülkelerindeki ayaklanmaların, bu ülkelerin daha demokratik ve refah içerisindeki ülkelere dönüşmelerine yol açması halinde, bu ülkelerle İsrail arasındaki ilişkilerin de gelişeceği umudunda olduğunu söyledi.

Peres Cenevre'de yaptığı açıklamada, Arap ülkelerindeki hükümet değişikliklerine, ekonomik özgürlük ve kalkınmanın da eşlik etmesi gerektiğini, yoksulluk ve baskının ise bu ülkelerde İsrail'e karşı nefreti beslediğini ifade etti. Peres, özellikle Suriye'deki protestoları yakından izlediklerini ifade ederek, "açıkçası, bu olaylar Suriye'deki statükoyu değiştiriyor" diye konuştu. - DUBAİ

Kaynak: AA / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title