Haberler

BM Binası Önünde Darağacını Ateşe Verdiler

Güncelleme:

Ankara'da Memur-Sen üyeleri, Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam kararını BM Temsilciliğine yaptıkları meşaleli yürüyüşle protesto etti.

Ankara'da Memur-Sen üyeleri, Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam kararını Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliğine yaptıkları meşaleli yürüyüşle protesto etti. Eylemciler daha sonra kurulan darağacını ateşe verdi.

Ankara'da Memur-Sen üyeleri, Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etmek için Demokrasi Parkı'nda bir araya geldi. Grup üyeleri daha sonra sloganlar eşliğinde ellerindeki meşalelerle Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne yürüdü. 'İnsanlık İdam Ediliyor, Uyan Dünya' pankartı açan grup adına konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Onlarca yıl Mübarek'e tahammül eden darbeciler ve Batılı güçler, yüzde 52 oy alıp milletin gönlünde taht kuran Mursi'ye 1 yıl bile dayanamamış ve darbe yapmıştır. Bu darbe halk iradesine darbedir. Demokrasiye darbe suçuna yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır'ın istiklal mahkemeleri darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart'ta idama mahkum etti" dedi.

Eylemciler yaptıkları basın açıklamasının ardından BM Temsilciliği önüne kurulan temsili darağacını ateşe verdi. Alev alev yanan darağacını söndüren eylemciler, daha sonra olaysız dağıldı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title