Haberler

BM, barışı koruma görevlilerine yapılan saldırıları kınadı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM'nin barışı koruma görevlerinde yer alan asker ve polislere düzenlenen saldırıları kınadı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM'nin barışı koruma görevlerinde yer alan asker ve polislere düzenlenen saldırıları kınadı.

Konseyin dönem başkanlığını yürüten Çin'in öncülüğünde hazırlanan açıklamada, Barışı Koruma Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, 1 Ocak'tan bu yana 15 barışı koruma görevlisinin saldırılar sonucu yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Hindistan-Pakistan sınırına kadar 12 barışı koruma görevinde 90 binden fazla asker ve polisin görev yaptığı belirtilen açıklamada, görevlilere yönelik saldırılar kınanırken, güvenliğin sağlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Lacroix, 2020'de 13 barışı koruma görevlisinin saldırılar sonucu, 15'inin kazalar ve 81'inin hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirerek "Barışı koruma görevleri, sorunların ve kargaşanın hakim olduğu bölgelerde icra ediliyor. Buradaki personel giderek artan sayıda saldırılara maruz kalıyor. Hasmane ortamlar ve doğrudan saldırılar dışında personel güvenliğini ilgilendiren kazalar ve hastalıklar da can kayıplarına sebebiyet vererek görevlerin yerine getirilmesini engelliyor." ifadesini kullandı.

Barışı koruma görevlerinde eğitimli ve tecrübeli personelin tercih edilmesi ve onlara yeterli araç ve donanımın sağlanması gerektiği vurgulayan Lacroix, ülkelere güvenlik konusunda özel hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Çin Halk Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title