Haberler

BM Askerlerine Yönelik Cinsel İstismar İddiaları

BİRLEŞMİŞ Dünyanın değişik bölgelerindeki BM barışgücü misyonlarında çalışan personele yıl başından bu yana 44 cinsel istismar suçlaması yöneltildiği kaydedildi.

BİRLEŞMİŞ Dünyanın değişik bölgelerindeki BM barışgücü misyonlarında çalışan personele yıl başından bu yana 44 cinsel istismar suçlaması yöneltildiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler'in barışı koruma misyonları, son dönemde yoğun cinsel istismar iddiaları ile anılıyor.

Özellikle Afrika ülkelerindeki misyonlarda görev yapan BM personelinin kız ve erkek çocuklar ile kadınlara yönelik istismarda bulundukları iddiaları üzerine BM ve uluslararası toplum, suçlamaların nasıl soruşturulacağı, yargılamanın ve cezalandırmanın nasıl yapılacağına yönelik değerlendirme yapıyor.

BM'den yapılan açıklamada yıl başından bu yana BM'nin siyasi ve askeri misyonlarında görev yapan personele yönelik 44 cinsel istismar iddiasının geldiği kaydedildi.

Bu iddilardan 29'u Orta Afrika Cumhuriyeti (MINUSCA), 7'si Demokratik Kongo Cumhuriyeti, (MONUSCO), 2'si Haiti'deki (MINUSTAH) misyonlarda çalışanlara, birer iddianın da Güney Sudan (UNMISS), Fildişi Kıyısı (UNOCI), Mali (MINUSMA), Sudan (UNISFA), Libya (UNSMIL) ve Ortadoğu Barış Süreci Koordinatörlüğü Ofisi (UNSCO) çalışanlarına yöneltildiği belirtildi.

44 iddiadan 35'i askerlere, 4'ü polislere, 5'i de sivil çalışanlara yönelik.

Geçen yılki 69 iddiadan 26'sının soruşturması tamamlandı

BM açıklamasında geçen yıl barış gücü personeline yönelik 69 cinsel istismar suçlamasından 26'sının soruşturmasının tamamlandığı, 14 olayın delillendirilemediği, 8 asker, 3 polis ve bir sivilin karıştığı 12 olayın ise delillendirildiği ve ilgili personele bazı cezalar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, bu istismarların önüne geçilmesi için alınan bazı önlemlere de yer verildi. BM Genel Sekreterliği'nin, bu yıl nisan ayından itibaren barış gücü misyonlarında görev verilecek tüm personelin cinsel suçlara ilişkin sicilini incelemeye başladığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title