Haberler

BM Afganistan Temsilcisi König, Almanya Başbakanı Merkel ile Görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsicisi Tom König, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başbakanlık binasında biraraya geldi.

Başta Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Savunma Bakanı Franz Josef Jung olmak üzere pek çok bakanın da hazır bulunduğu görüşmede Almanya'nın Afganistan'daki çalışmaları ele alındı.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Angela Merkel, Afganistan'da öldürülen Alman vatandaşının naaşını Almanya'ya getirmek için her türlü çabanın sarf edileceğini belirtti. Merkel, "Gerekli çalışmanın gerçekleşmesi için bu alanda çaba sarf edenlerin güçlerinin sınırını zorlayacaklarından eminim" dedi.

König ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdiklerini belirten Merkel, "Afganistan ile ilgili neleri yerinde ve doğru yaptığımızı, hangi alanlarda eksiklerimiz olduğunu müzakere ettik. Ayrıca, önümüzdeki günlerde daha sıkı bağlantı kurma yönünde mutabakata vardık" diye konuştu.

Merkel, Almanya'nın hedefinin iki ülkenin birlikte hareket etmesi olduğunu vurgulayarak, "Bu görüşme, ileride Almanya ve BM Afganistan Özel Temsilciliği ile daha sıkı diyalog içinde olmamız gerektiğini ortaya çıkardı. Bilindiği gibi biz Almanya olarak Afganistan polis teşkilatının yeniden yapılanmasında yol gösterici bir durumdayız. Bu görüşmeden, Almanya'nın şu ana dek mevcut stratejisini devam ettirmesi gerektiği sonucu çıktı" şeklinde konuştu.

"Afganistan'ın kalkınması, Afganistan ordusunun güvenliği ve ülke içi güvenlik alanlarından asla ödün vermeyi düşünmüyoruz" diyen Merkel, "Ancak tüm bunların yanı sıra asıl önemlisi Afganistan'ın hukuk devleti olarak varlık gösterebilmesidir. Biz Almanya olarak bunu harekete geçirebileceğimiz bölgelerin taramasını da yapıyoruz ki, bu alandaki gelişimi Afganlar'ın da hissetmesi bizim için önem ifade ediyor" dedi.

Merkel ayrıca, Almanya için önemli olan bir diğer noktanın ise Afganistan'daki bu etkinliği komşu ülkelere de sıçratmak olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı, "Mesela Pakistan'da da 'yoksulukla mücadeleyi' gerçekleştirmek durumundayız" dedi.

Merkel'in ardından sözü alan König ise Almanya'nın Afganistan'daki önemine değindi. Almanya ile Afganistan konusunda yapılan ortak çalışmanın başarılı olduğunu aktaran König, "Almanya gibi bir ülke için, oldukça sorunlu geçen bu dönemde de mevcut hedefi sürdürme mücadelesinin önemli olduğuna inanıyorum. Afganistan uzun soluklu çaba gerektiren bir ülke ve Afganistanlılar bizden bu sabrı göstermemizi bekliyor. Geçtiğimiz yıl içersinde Afganistan'daki ofis sayımızı ikiye katladık. Ben önümüzdeki yıl

Almanya'nın Afganistan için bir önceki yıl kadar önem ifade edeceğinden eminim. Ayrıca, Afganistan'ı hukuk devleti haline dönüştürmek için gerektiğinde askeri gücün kullanılmasını vazgeçilemez olarak nitelendiriyorum. Güneydeki ayaklanmayı da askeri güçle de olsa bertaraf etmenin gerekliliğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

(SE-SŞ-SŞ-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title