Haberler

BM 72. Genel Kurulu Görüşmeleri

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla, dünya düzeni ve gelişimdeki en büyük zorluklardan birinin, terör, radikalizm ve şiddet içeren aşırılık tehdidi olduğunu belirtti.

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla, dünya düzeni ve gelişimdeki en büyük zorluklardan birinin, terör, radikalizm ve şiddet içeren aşırılık tehdidi olduğunu belirtti.

Kalla, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, terörün barışı baltaladığını ve kalkınmayı engellediğini ifade ederek, terör, radikalizm ve şiddet içeren aşırılıkla mücadelede küresel bir eylem ve ortaklığa acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

"Dünya düzeni ve gelişimimizdeki en büyük zorluklardan biri, terör, radikalizm ve şiddet içeren aşırılık tehdididir." ifadesini kullanan Kalla, barışın asla kendiliğinden var olmadığını, küresel bir düzende barışın beslenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini anlattı.

Kalla, terörle mücadelede, aşırı yoksulluk, eğitimsizlik, büyük oranda genç işsizlik gibi temel sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, terörün kanser gibi hızlı ve ölümcül bir şekilde yayıldığını ve hiçbir ülkenin tek başına bununla mücadele edemeyeceğine işaret etti.

Sürdürülebilir kalkınma için barış ve istikrarın sağlanması gerektiğini ifade eden Kalla, bu konuda BM'nin güçlü bir küresel kurum olarak geliştirilmesinin önemine değindi.

Kalla, Endonezya'nın Arakan sorunu ile ilgili uluslararası toplumun endişelerini paylaştığını belirterek, Endonezya'nın barış ve istikrarın sağlanması, şiddetten kaçınılması, bölge halkının korunması ve yardımlara erişime izin verilmesi konusunda Myanmar'a sundukları teklifi hatırlattı.

Filistin'den asla vazgeçmeyeceklerini ve Filistin'in Endonezya dış politikasının kalbinde olduğunu da dile getiren Kalla, Filistin'e desteklerinin süreceğini ve iki devletli bir çözümü içeren yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title