Haberler

Bluestar Uçak Kiralamak İçin Türkiye'de

Uçak Kiralama Şirketi Bluestar Jets, Türkiye'de de Uçak Kiralamak İçin Faaliyet Gösterecek.

Uçak kiralama şirketi BlueStar Jets, Türkiye'de de uçak kiralamak için faaliyet gösterecek.

BlueStar Jets'in Türkiye ve Orta Doğu Temsilciliğini alan FloJet Turkey tarafından Airport Otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan FloJet Turkey'un kurucusu Cengiz Aras, FloJet'in, BlueStar Jets'in, Türkiye ile birlikte Yunanistan ve Mısır gibi önemli operasyon noktalarında da temsilciliklerini yürüteceğini bildirdi.

BlueStar Jets'in, 4 bini aşan jet ve uçağının bulunduğunu ifade eden Aras, şunları kaydetti:

“BlueStar'ın uçuş piyasasında rakibi şu an yok, hem filosundaki uçak ve jet sayısı fazladır, hem de güvenliğe çok önem vermekte. BlueStar'ın filosundaki uçak ve jetlerden 1.370'i kendisinin. Diğer geri kalan uçak ve jetler ise iş adamlarından, ünlü kişilerden kiralanmış uçaklardır. Bu ünlüler arasında Paris Hilton'dan tutun çok sayıda ünlü kişi,sporcu ve iş adamı vardır. İbrahim Tatlıses'in uçağını da filoya almak için görüştük, ama uçuş müdürüyle anlaşamadık. Türkiye'de 20'nin üzerinde iş adamıyla görüşüyoruz, uçaklarını işletmek için anlaşmak üzereyiz” dedi.

Aras, özel uçak sahiplerinin uçaklarıyla işleri olmadığı zamanlarda uçaklarının işletmelerini kendilerine bıraktıklarını dile getirerek, kendilerinin de o uçakları özel şirketlere, özel kişilere, turlara kiraladıkların bildirdi.

Uçakların hiçbirinin gövdesinde şirketlerinin isminin yazmadığını da belirten Aras, “Uçaklarımızı tamamen ağırladığımız şirketin veya kişinin isteğine göre hazırlıyoruz. Uçağın üstüne isminin yazılmasını istiyorsa ismini yazıyoruz, gerekirse koltuklara bile o kişinin veya firmaysa, firmanın ismini, logosunu yazıyoruz” diye konuştu.

Cengiz Aras, uçaklarda güvenliğe çok önem verdiklerini de vurgulayarak, belli bir kilometre uçuşunu tamamlayan uçaklara bakım yapılmadan uçuş izni vermediklerini dile getirdi.

Aras her uçakta kesinlikle 2 pilotun bulunduğunu, kaptan pilotun en az 5 bin saatlik uçuş deneyiminin, ikinci pilotun ise en az 2.500 saatlik uçuş deneyiminin bulunduğunu söyledi.

KONFOR

Uçuşlarında güvenliğin ardından konfora önem verdiklerini, kendilerine ulaşan bir yolcunun veya firmanın, o andan itibaren uçmak için başka bir çaba harcamasına gerek kalmadığını anlatan Aras, kendileriyle seyahat edecek yolcuların, uçağın tekerleği yerden kalkıncaya kadarki tüm hizmetlerini de yaptıklarını bildirdi.

Aras, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle turist olarak ülkemize gelen zengin ve ünlü gruplar için hiç bir masraftan kaçınmıyoruz. Flo Turkey, ülkemize ABD'den en fazla turist getiren seyahat acentelerinin başında gelmekte. Misafirlerimizi Laleli'de 2 yıldızlı bir otel değil de, Çırağan Sarayı'nda veya 5 yıldızlı önemli otellerimizde konaklatıyoruz. Onlara fiyat olarak düşük fiyat verip, ülkemizden olumsuz izlenimlerle ayrılmalarını engelliyor, iyi ücretle ülkemizde 5 yıldızlı bir tatil yaparak yolcu ediyoruz. İsteyen kişiler için uçağın içinde büyük değişiklik yapıyoruz, hatta 250 kişilik bir Airbus'ı 20 kişinin kullanacağı lüks bir yaşam merkezi haline getirdik. Uçakta jakuziden tutun masaj salonuna kadar her şey var.”

FloJet USA'dan John Harnage de, Cengiz Aras ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şirketlerinin güvenliğe çok önem verdiğini ve Amerikan Sivil Havacılığın getirdiği sıkı kurallar ve denetimlerden başarıyla çıktığını bildirdi.

Firma olarak kendilerinin de, güvenlik ve konfor için kurallarının bulunduğunu ifade eden Harnage, “Dünyada standart hale gelen, çok sayıda güvenlik işlemlerini uçaklarımıza uyguluyoruz. Uçuş saatini tamamlayan uçağı hangara almadan başka bir noktaya uçuşuna izin vermiyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title