Haberler

Blucin 595, Takım Elbise 21 Bin Dolar

Amerikan Lokantalarında Adettir. Masaya Oturduğunuzda Garson İlkin Buzlu Su, Arkasından Ekmek Çeşitlerini Taşıyan Bir Sepet ile Tereyağı veya Kasede Zeytinyağını Getirir. Bu Servise Ücret Alınmaz. Bu İkram Geleneğinin Son Haftalarda Değiştiğini Öğrendim. Lokantalar Bizim Terkos Gibi Musluk Suyunun Bardağına Bir Dolar, Ekmek -Yağ Servisi İçin 2 -4 Doları Hesaba Geçiriyorlar.

Amerikan lokantalarında adettir. Masaya oturduğunuzda garson ilkin buzlu su, arkasından ekmek çeşitlerini taşıyan bir sepet ile tereyağı veya kasede zeytinyağını getirir. Bu servise ücret alınmaz. Bu ikram geleneğinin son haftalarda değiştiğini öğrendim. Lokantalar bizim Terkos gibi musluk suyunun bardağına bir dolar, ekmek-yağ servisi için 2-4 doları hesaba geçiriyorlar. Ekonomik krizin artçı şoklarından biri daha girdi yaşantımıza.

New York'lular ana ihtiyaçları dışında masraf kısmaya devam ediyor. Krizin sürdüğünü anlamak için Manhattan'da apartman satışlarında düşüşlere göz atmak kafi. Ekonomide belirsizlik yaşam stilini de etkiledi. Bazı zengin sosyete kadınları sosyal projeler için bağış toplama davetlerine gittiklerinde krizde gösteri yapıyor denilmesin diye gösterişli takılarını evde bırakıyor.

Gene de alışverişte bol sıfırlı etiketlerin korkutamadığı insanların sayısı az değil. Varlıklı kadınlar gala geceleri, balolarda marka tuvaletler, avize gibi ışık saçan takılarla boy gösteriyorlar. Dergi kapaklarından düşmeyen mankenler bu konuda daha şanslı. Ünlü tasarımcılar, ürünlerine bedava reklam sağlamak için mankenler, eğlence ve müzik alemi şöhretlerine 10-20 bin dolarlık kıyafetleri göz kırpmadan hediye ediyorlar. Takı firmaları ise 100 binlerce dolar değerindeki kolye ve küpeleri bir geceliğine ödünç veriyorlar.

Yıl boyunca düzinelerle davetlere gidenler için bedava giydirilmek önemli bir avantaj. Her seferinde değişik kıyafet giyme fırsatına ilaveten yanısıra tipine, vücudune en uygun olanı tasarımcılar özenle seçiyorlar. Önemli gecelere palyoçalarla yarışacak giysilerle gelenler de yok değil. Bunlar günlerce dedikodu malzemesi oluyor. Hafta başında ''Costume İnstitute''un Metropolitan Museum ve Art'ta düzenlenen '' İlham Perisi olarak model '' temalı yıllık galada Madonna'nın kıyafeti tek kelimeyle 'komedi' idi.

Revü kızlarının kalça üstüne dökülen dalgalı mavi etekli elbisesinin altında baldırlara tırmanan şişik hortum siyah platform çizme, başının üstünde dev bir kurdele fiyong ansamblesi, zevksizliği bir tarafa 50 yaşını aşmış kadına uygun değildi. Eski ve yeni mankenler Gisele Bundschen, Heidi Klum, Cindy Crawford, İman, Tyra Banks, Kate Moss, Amber Rose gözalan giysileriyle ilgi odağı oldular.

New York'ta gece hayatı fazla hız kaybetmeden devam ederken Donna Karan geçen gün 'Collection' blucinlerini piyasaya sürdü. Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus mağazaları ve kendi butiklerinde satışa çıkarılan blucinlerin fiyatı 595 dolar. İtalya'da dikilen, yan dikişleri olmayan bir blucin parasıyla 20 çift Levi's 512 almak mümkün.

Hep kadın giysilerinden söz ettik. Peki ya erkek kıyafetleri? Bu alanda erkekler şanslı. Balo, galalarda smokin veya koyu takım elbiseyle giyim konusu halledliyor. Hem de yılda 100 gece davete giden erkeğin dahi yeni kıyafet arayışına girmesine gerek yok. Ama gündüz giysilerinde sosyete erkeklerinin seçeneği orta hallilerden fazla. Brooks Brothers, Paul Smith, Barneys, Brioni gibi pahalı ürünler satan mağazalara son aylarda 'Kiton' eklendi. 40 yıl önce kurulmuş bu İtalyan firmasının Manhattan'da açtığı butikte bir takım elbise 7 bin dolar. Ismarlama isterseniz 21 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Nedeni üretim masrafının yüksekliği. Bir takım elbiseyi 45 terzi hazırlıyor. Firma menaceri ''Kiton giydiğinde bir şey giydiğini farketmiyorsun. Sanki üstünde ikinci deri var.'' diyor.

Ekonomi buhranında bu kıyafetler satılacak mı? Hem de nasıl. Haftalar sonrasına sipariş alıyor yeni butik.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title