Haberler

Blatter, Güney Afika'daki Çalışmaları Denetliyor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Güney Afrika'ya bir ziyaret gerçekleştiriyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, tartışmaların gölgesinde Güney Afrika'ya bir ziyaret gerçekleştiriyor. Gerek stadyumların inşası gerek alt yapı çalışmalarının yavaşlığı nedeniyle sürekli eleştirilen Güney Afrika'ya bu konuları konuşmak için giden Sepp Blatter, ülkede organizasyon komitesi yetkilileriyle görüşüyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapana Yerel Organizasyon Komitesi (LOC) Sözcüsü Tim Modise, "Sepp Blatter, bu sabah ülkeye gelmiştir. Blatter'in 2010 organizasyon yetkilileriyle Güney Afrika

Futbol Federasyonu (SAFA) binasında bir görüşme yapmasını bekliyoruz. Sepp Blatter, 2010'la ilgili bazı projeleri de yerinde incelemek için yarın Cape Town'a gidecek. Kendisi burada da Devlet Başkanı Thabo Mbeki de dahil olmak üzere bir dizi yetkiliyle görüşecek" diye konuştu.

Sepp Blatter, Güney Afrika'ya, stadyum yapımı çalışmalarının başlamasından beri ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Blatter, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı bir açıklamada, Güney Afrika'ya yapacağı ziyarette, 'kazma ve kürekleri' görmek istediğini söyleyerek Güney Afrikalı yetkililere adeta aba altından sopa göstermişti.

2010 Dünya Kupası Finalleri, kupa tarihi boyunca ilk kez Afrika'da yapılacak. Finaller nedeniyle 500 binden fazla insanın ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title