Haberler

Blaır, Irak Soruşturma Kurulunda

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Çalışması Devam Eden Irak Soruşturma Kurulunda Bugün İfade Veren Britanya'nın Önceki Başbakanı Tony Blair, "( ABD ile Birlikte) Irak'a Bakışlarının 11 Eylül 2001 New York Saldırısından Sonra Tamamen Değiştiğini" Söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da çalışması devam eden Irak soruşturma kurulunda bugün ifade veren Britanya'nın önceki Başbakanı Tony Blair, "(ABD ile birlikte) Irak'a bakışlarının 11 Eylül 2001 New York saldırısından sonra tamamen değiştiğini" söyledi.

Cezai yaptırımı olmayan Irak kurulunda Başkan John Chilcot ve yardımcılarına ifade veren Blair, "New York'ta 3 bin kişi öldürdüler. İmkanları olsa bunun on mislini yapmak isterlerdi" dedi.

Blair, Irak'ın işgalinden sonra ülkenin yeniden imarı ve devlet yapısı ve planlamasında "hatalar" yapıldığını söyledi. Blair, "Saddam'ı devirdiğimiz için üzüntüm yok" dedi.

Blair, "bugünkü İran'ın 2003 Irak'ından daha büyük tehdit olduğu" yorumunu da yaptı.

Blair, kitle imha silahlarının aşırı unsurların eline geçebileceği uyarısında bulundu ve İran'a askeri müdahale gerektiğini ima etti.

Kraliyet Başsavcısı Lord Goldsmith, Irak işgal edilirken BM Güvenlik Konseyi yetkisi alınmadığı için "bir ara" işgale karşıydı.

Irak'ın ABD tarafından işgalinin başlatıldığı 20 Mart 2003'ten sonra güneyde Basra bölgesinde görevli İngiliz birliklerinin verdiği toplam zayiat olan 179 askerin yakınları ve yüzlerce protestocu Blair'e tepkilerini gösterdi ve "Lahey'de yargılanmalısınız" diye bağırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title