Haberler

Bizim "Robin Hood"lar

Güncelleme:

Türk okçuluğunun en başarılı bu takımı, şimdi de yaylarını Londra 2012 için germeye başladı.

Okçuluk Erkek Milli Takımı'nın tamamını, bayan takımının ise üçte ikisini oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcularının attığı her ok, hedefi tam 12'den vuruyor.

Hollanda ve ABD'de kotalar yakalanırsa, İzmir ekibi bir kez daha olimpiyat vizesi alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Okçuluk Takımı'nın başarılı sporcuları Begül Lüklüoğlu, Ilgın Kızılgüneşliler, Aybüke Aktuna, Damla Ergin, Göktuğ Ergin, Sermet Çınar, Yusuf Çorba, Yağız Yılmaz ve Hasan Orbay, bu kez yaylarını bir büyük hedefe; 2012 Londra Olimpiyatları'na doğru gerdi. Okçuluk Erkek Milli Takımı'nın tamamını, bayan ekibinin ise üçte ikisini oluşturan İzmirli okçular, Hollanda-Amsterdam ve ABD-Ogden'de katılacakları iki şampiyonada kotaları yakalayıp 2012 Olimpiyat Oyunları için gerekli vizeyi almak istiyor.

İki olimpiyat tecrübesi olan Hasan Orbay ve birer kez bu heyecanı yaşayan Damla-Göktuğ Ergin çifti, milli takım kotalarının 1-2 ay içinde 4 bayan ve 4 erkeğe ineceğini söyleyerek, "Şu anda 7 bayan, 8 erkek sporcuyla çalışmalarımız sürüyor. 21-26 Mayıs tarihleri arasında Amsterdam'da bireysel, 17-23 Haziran'da ise Ogden'de milli takım kotaları için ok atacağız. 2011'de kullanamadığımız şansımızı bu kez tersine çevirip yeniden olimpiyatlarda ok atacağımıza inanıyoruz" dedi.

Daha önce de başardık

Yeni hazırlık dönemi öncesinde yaptıkları tüm hataları görme fırsatı bulduklarını belirten Göktuğ Ergin, "Bir aylık geçiş döneminde bunların hepsini değerlendirme fırsatı bulduk. Hollanda ve ABD'de son iki şansımızı kullanacağız" vurgusu yaparken, takımın en tecrübeli ismi Hasan Orbay ise "Daha önce 2000 ve 2004'te iki kez olimpiyat heyecanı yaşadım. Bu benim için büyük avantaj. Dünya Şampiyonası'nda almamız gereken kotayı, Avrupa Şampiyonası'nda alabiliriz. Bunu daha önce de başardık. 2012 Londra için bu takımdan en az birer kota çıkacaktır" dedi.

Türk okçuluğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Antrenör Cumhur Yavaş da "Tek rakibimiz kendimiziz" diyerek şunları kaydetti:

"Çok iyi bir ekibe sahibiz. Erkek Milli Takımı'nın tamımı, bayanların ise üçte ikisinin İzmir Büyükşehir'den olması sayesinde neredeyse her gün kamp yapıyoruz. Geçilirsek, kendi sporcularımıza geçiliyoruz. Bu durum kulüp adına çok güzel. İyi bir hazırlık dönemi yaşıyoruz ve herkes yaptığı hataların farkında. Özgüveni yüksek bir takım durumuna geldik. Şimdi yapmamız gereken, bunu en üst seviyeye çıkarıp iyi bir psikolojiyle olimpiyat hazırlıklarını devam ettirmek. Teknik olarak bir sıkıntımız yok. Okçuluk, psikolojiyle doğrudan bağlantılı bir spor. Bunu sağlıklı bir yapıya kavuşturduğumuz anda gerekli vizeyi rahatlıkla alırız."

Madalya yağmuru sürüyor

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı, Gençler-Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası'nda 3 altın, 6 gümüş, bir bronz madalya ile zirveye çıkarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yıldız takımı ise Isparta'da önemli başarıya imza attı. Türkiye Minikler ve Yıldızlar Salon Okçuluk Şampiyonası'na 15 sporcu ile katılan İzmir ekibi 12 madalya ve 3 kupa alarak tarihi bir başarı elde etti.

Kaynak: Bültenler / Spor

Hasan Orbay Robin Hood Londra Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title