Haberler

Bizi Resmen Saldırı Oldu. Bombalandık.

Gürcistan'ın Devlet Bakanı , "Bize Resmen Saldırı Oldu. Rusya Toprağımızı Bombaladı" Dedi. Flaş

Gürcistan'ın devlet bakanı , “Bize resmen saldırı oldu. Rusya toprağımızı bombaladı” dedi. FLAŞ

Bakradze, düzenlediği basın toplantısında, Tiflis'e yaklaşık 65 kilometre uzaklıktaki bir köye bomba atıldığını belirterek, bu olayın Rusya tarafından yapıldığını tahmin ettiklerini, hava sahasının ihlal edilmesi ve bunun radarlar tarafından tespit edilmesinin her şeyin açık göstergesi olduğunu kaydetti.

Bakradze, “Rusya, bombalama olayını Gürcistan'ın kendi oyunu olduğunu düşünüyor. Tüm bu olanları kabullenmiyor, ancak hava sahasını ihlal eden uçaklardan Gürcistan'ın elinde bulunmuyor” dedi.

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nikoloz Varşakidze, yabancı diplomatları bilgilendirdiği toplantıda yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının dün yerel saatle 18:30'da Gürcistan hava sahasına girerek, 30 dakika süreyle ihlalde bulunduğunu kaydetti.

İhlal sırasında, Rus uçaklarından birisinden bırakılan bombanın patlamadığını kaydeden Varşakidze, “Bu bomba patlasaydı çok ciddi can kaybına yol açardı” dedi.

Toplantıya katılan Rusya'nın Tiflis Büyükelçisi Vyaçeslav Kovalenko da, hava sahasını ihlal ettiği iddia edilen uçaklardan Gürcistan'ın da elinde bulunduğunu kaydetti.

Bu arada, olayla ilgili araştırmada, bombanın Rus yapımı olduğunun kesinlik kazandığı ve bombanın imha edilmek üzere başka bir yere götürüldüğü kaydedildi.

Gürcistan, Rus uçaklarının, hava sahasını ihlal ederek, Tiflis'in yaklaşık 65 kilometre batısındaki bir köyün üzerine 700 kiloluk bomba bıraktığını açıklamıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title