Haberler

Biz Köşklere Sığınıp da Vatandaşı Unutanlardan Değiliz"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bizim için halkımız, milletimiz var. AK Parti'den önce Cumhurbaşkanlığı Çankaya'daydı. Belki önünden bile geçirmezlerdi. Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük lider yapan ve AK Parti'yi farklı kılan da bu. Biz köşklere sığınıp da vatandaşı unutanlardan değiliz. Bunun içindir ki 16 senedir arkamızda durdunuz." dedi.

Partisinin seçim otobüsüyle Aziziye ilçesine gelen Akdağ, halkı selamladıktan sonra ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi. Burada muhtarlara hitap eden Akdağ, AK Parti hükümeti döneminde muhtarların gerçek statüye kavuştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla sık sık bir araya geldiğini anımsatan Akdağ, "Bizim için halkımız, milletimiz var. AK Parti'den önce Cumhurbaşkanlığı Çankaya'daydı. Belki önünden bile geçirmezlerdi. Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük lider yapan ve AK Parti'yi farklı kılan da bu. Biz köşklere sığınıp da vatandaşı unutanlardan değiliz. Bunun içindir ki 16 senedir arkamızda durdunuz." diye konuştu.

Akdağ, 24 Haziran seçimlerine değinerek "Şimdi 24 Haziran seçimlerinde hem Cumhurbaşkanımızı hem de 600 kişilik yeni meclisi güçlü bir şekilde seçeceğiz. Sizlerin de destek vereceğinize eminim." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin geleceğini garantiye almak ve vatandaşa hizmeti katlayarak götürmek için güçlü bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akdağ, bunun adresinin, güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın oluşturacağı meclis olduğunu kaydetti.

"Muharrem İnce'nin davranışını şiddetle kınıyorum"

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, katıldığı bir televizyon programında talihsiz açıklamalar yaptığını belirten Akdağ, şöyle devam etti:

"Bugün Sayın İnce'nin bir görüntüsünü izledim ve inanın büyük endişeye kapıldım. Böyle bir kişinin değil Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı olması cumhurbaşkanlığına aday olmuş olması bile ülkemize, birliğimize ve dirliğimize zarar veriyor. 'Apoletleri sökeceğim.', çaresizliğinden şimdi de programda Kandil'de mücadele eden askerlerin moralini bozucu birtakım şeyler ifade ediliyor. 'Seçim üzeri niye giriyorlar?' diyor. Bunun karşılığında da 'Ne yapayım morali bozulmuşsa benim moralim önemli değil mi?' diyor. Şu hale bakar mısınız? Bu kadar kibirli, kendini beğenmiş, milletinin ihtiyacını, geleceğini düşünmek yerine kendine odaklanmış bir kişi bu ülkeye nasıl cumhurbaşkanı olur, bu kabul edilemez. Muharrem İnce'nin davranışını şiddetle kınıyorum."

Akdağ, İnce'nin milletten özür dilemesi gerektiğini ifade ederek "Böyle bir şey olamaz, Amerika'nın sesi gibi konuşup 'Demirtaş'ı bırakın.' deyip Afrin'deki komutana da 'Apoletini sökeceğim.' diyeceksin. 'Onların morali de neymiş, önemli olan benim moralim.' diyeceksin, yazıklar olsun. Türk milleti böyle bir kişiye asla müsamaha etmeyecek ve yol da vermeyecektir. Milletin ferasetine biz güveniyoruz. İnce televizyona ve milletin karşısına ne kadar çok çıkarsa iç yüzü de o kadar iyi anlaşılıyor. Keşke televizyonlar her gün program yaptırsa da biz de iç yüzünü daha iyi anlasak." dedi.

"Bunların hepsi Erdoğan'ı saf dışı bırakmak istiyor"

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nu da eleştiren Akdağ, oy kullanacak vatandaşların en güzel şekilde karar vereceklerini söyledi.

Akdağ, PKK, FETÖ, Amerika, İsrail, Avrupa'daki birçok politikacının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı saf dışı bırakmak istediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"İşin diğer tarafı da ittifak içindeki diğer partilerin tutumu. Onlar da 'Erdoğan gitsin de ne olursa olsun.' Bir kere daha Temel Karamollaoğlu'na Erzurum'da sesleniyorum. CHP'nin yedek lastiği olmak Karamollaoğlu ve arkadaşlarına yakışır mı? Ben bunu oy veren veya vermeyi düşünen seçmenlerin en güzel şekilde değerlendireceğini söylediğim zaman tahammül edemiyor ve sosyal medyadan bize saldırmaya çalışıyorlar. İstedikleri kadar saldırsınlar, bu gerçeği değiştiremezler. Karamollaoğlu'nun yaptığı iki üç milletvekilliği için sahip olduğu mirası CHP'ye ciro etmektir. Bugün Karamollaoğlu'na verilen her oy Cumhuriyet Halk Partisi'nin kasasına gitmektedir."

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title