Haberler

'Biz Halka Tepeden Bakan, Onu Yok Gören, Onu Aşağılayan Partililerden Değiliz'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği YozgatÆta AKP Yozgat İl Teşkilatı Yimpaş Kültür Merkezi Salonunda düzenlediği "İl Danışma Kurulu" toplantısına katıldı, ardından Sorgun Belediye Kültür Salonunda halka hitap etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği YozgatÆta AKP Yozgat İl Teşkilatı Yimpaş Kültür Merkezi Salonunda düzenlediği "İl Danışma Kurulu" toplantısına katıldı, ardından Sorgun Belediye Kültür Salonunda halka hitap etti.

Sorgun Belediye Kültür Salonundaki düzenlenen toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent ArınçÆın yanı sıra AKP Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, A.Kadir Akgül, Osman Coşkun ve çok sayıda partili katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantı öncesi merhum AKP Yozgat Milletvekili İlyas ArslanÆın babası Süleyman Arslan ile kısa bir konuşma yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Arınç şunları söyledi:

ôAK Parti hükümeti 8 yıldır iktidar parti olmayı devam ettiriyorsa her seçimde büyük başarılar kazanıryorsa, belediyeleri üst üste alıyorsa bunun en önemli nedenin vatandaşla yüz yüze görüşmesidir. Biz halka tepeden bakan, onu yok gören, onu aşağılayan partililerden değiliz. Devleti efendi olarak görüyoruz, milleti hizmetkarı olarak görüyoruz. Hangi Parti ki milleti sırtını dönmüştür, hangi parti ki milletin istediğini yapmamış ise o partiler iflah olmaz. Mesala Cumhuriyet Halk Partisi 60 yıldır tek başına iktidar olamadı. Biz 1 yılda iktidar olduk. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidara gelemedi. Bunun tek nedeni Cumhuriyet Halk Partisinin tek parti iktidarının devam ettirmek istemesi, halkla bütünleşememesi, halkın değerlerine, dinine, inancına, yaşantısına, kültürüne değer vermemesi onu dışlaması , kıyafetinden dolayı, inancından dolayı, köylü şehirli olması, partili partisiz olmasından dolayı ona ayrımcılıkla yaklaşmasıdır."

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

ôAnavatan Partisi 1983 yılında bir seçime girdi. Kenan Evren istemese bile halk istediği için iktidar oldu. O zamanlar Milli Güvenlik Konseyi var. Kenan Evren ve beş arkadaşı var. Onlar istiyorlar ki kendinden olan bir kişinin asker emeklisinin seçimi kazansın. O iktidar olsun. Örneğin Turgut Suna Paşayla onun komutasında çalışan askerler. Ancak bu iş böyle değil. Millet darbeden sonra ne zaman seçim olsa darbeyi yapanların istediği yerde değil, darbenin mağdurları intikal ediyor. Kim ki halkın söylediğini, halkın isteğini alırda onunla birlikte siyaset yaparsa aziz olur. Kim ki halka sırtını döner, onun inancına, ahlakına, kültürüne değerlerine karşı çıkarsa o parti iflah olmaz. Biz hizmet odaklı siyaset yapıyoruz. Bizim lafımız çok azdır, işimiz çok fazladır."

Türkiyenin güçlü bir ülke haline geldiğini belirten Bülent Arınç ôBirleşmiş Milletlerde, AmerikaÆda, Avrupa Birliğinde, Orta Doğuda TürkiyeÆnin içinde olmadığı hiçbir şey muvaffak olmuyor. Türkiye ağırlığını hangi tarafından koyarsa orası başarıya ulaşıyor. Mazlumların, haksızlığa uğrayanların ve bizden yardım dileyen herkesin yardımlarına koştuk. Bu bazen FilistinÆe oldu, bazen GazzeÆde, bazen Endonezya oldu. DünyaÆnın neresinde bir felaket varsa Türkiye oraya yardıma koşuyor. DünyaÆnın neresinde zulme uğrayan varsa Türkiye onların haklarını savunuyor. Ama Türkiye bugüne kadar böyle gelmemiş. Hükümetler kurulmuş devrilmiş, koalisyonlar kurulmuş yaşayamamış, sonra Türkiye demokraside şu kadar seneden belli darbelerle muhtıralarla geçirdi. Buradaki sıkıntı sivil iradenin güçlü olmasını hazmedemeyen bir güç var TürkiyeÆde. Askerin sivil iradenin üzerinde daha güçlü olmasını, bütün yetkilerin ve gücün seçilmişlerin değil, ordu ve silahlı kuvvetlerin elinde ve onunla işbirliği yapan partililerin elinde kalmasını isteyen güçlerdir. Bunlar diyorlar ki halk seçer, ama cahildir bilmez. Halkın seçtiği ile bu ülke yönetilmez. Bunlar geçmişte yaşandı" dedi.

TOPLA TÜFEKLE BİZİ KORKUTAMAZSINIZ

Sivil yönetimin önemine dikkat çeken Bülent Arınç şunları söyledi:

ôBiz sivil halkın oyları ile sivil bir iktidar kurduk. Sivil demek düşünce olarak halkın değerlerine sahip çıkmak, demokrasinin kurallarına uymaktır. Halka söz hakkı tanımayan zihniyet demokrasi bir zihniyet değildir. Dolayısıyla Başbakanımızın hükümetimizin, parlementodaki çoğunlumuzun bugüne kadar uçuran adeta reform üzerine reform yapan anlayışı birilerini mutlu etmedi. AK Partinin kalıcı olacağını anladılar, gitmek istemediğini, halkın buna izin vermeyeceğini anladılar. Yine darbeler, yine cuntalar, yine kanun dışı örgütlenmeler yine TürkiyeÆyi karıştırmak istediler. Kürt, Türk kavgası gibi, alevi sünni kavgası gibi TürkiyeÆyi karıştırmak isteyenlerin tetikçisi oldular. Hamd olsun hiçbir zorluk karşısında, hiçbir tehdit karşısında, hiçbir baskı karşısında önümüze arkamıza bakmadık. Bizi topla, tüfekle, örgütle bir sürü saçma sapan planla bizi korkutamazsınız."

Halit YILMAZ- SORGUN- Yozgat- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title