Haberler

Biyokütle Dönüşümü İçin Yeni Bir Merkez Bestmer

Güncelleme:

Ege Üniversitesi bünyesinde biyokütle atıklarının enerjiye dönüşümünü sağlayacak "Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Merkezi (BESTMER)" kuruluyor.

Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü tarafından 4555 metre kare alana kurulacak olan BESTMER'in tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı enstitü konferans salonunda düzenlendi.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Destek Programı kapsamında biyokütle atıklarının yeniden enerjiye dönüşmesini sağlayacak olan projenin bir diğer amacı ise biyokütle atıkları konsunda eğitim ve sertifika programları düzenleyerek bu konuda Türkiye ye hizmet etmek olacak.

BESTMER DEN DANIŞMANLIK HİZMETİ

Proje ile yenilenebilir biyokütle enerji kaynaklarını değerlendirmek için temel ve uygulamalı araştırma geliştirme ve eğitim çalışmaları ile danışmanlık hizmetlerini yürütmeyi hedefleyen bir uzmanlık merkezi kurulacak.

BESTMER, Türkiye de biyokütle enerji teknolojileri alanında bir ilk olarak enerji bitkileri, biyogaz, biyohidrojen, biyodizel, biyoetanol, gazlaştırma, biyokömür vb. alanlarda ulusal ve uluslararası her türlü ArGe çalışmalarını yapabilecek, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını güçlendirecek, akredite laboratuvarlara sahip ilk ve tek merkez olma özelliği taşıyacak.

MESLEKİ EĞİTİM HİZMETLERİ

Kurulacak merkezde sanayi ile birlikte ArGe projeleri geliştirilerek yerli üretici teşvik edilecek, biyokütle enerji teknolojileri ile ilgili danışmanlık hizmeti verilecek, İzmir ili ve çevresinde "Coğrafi bilgi, veri izleme ve değerlendirme" sistemi oluşturulacak, gezici ekiplerle kurulu biyokütle sistemlerinin kontrolü yapılacak. Yine bu Merkezde yenilenebilir enerji sektöründeki kalifiye işgücü eksikliğini gidermek için sertifikalı mesleki eğitim hizmetleri verilecek

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Kalkınma Ajansı Ege Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title