Haberler

Bitti- Atina'daki Enerji Zirvesinde İmza Kararı

Yunanistan’ın Başkenti Atina’da Bugün Gerçekleşen Enerji Zirvesinde Burgaz-dedeağaç Petrol Boru Hattı Anlaşmasının Bu Yıl Sonuna Kadar İmzalanmasına Karar Verildi. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov ...

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün gerçekleşen enerji zirvesinde Burgaz-Dedeağaç petrol boru hattı anlaşmasının bu yıl sonuna kadar imzalanmasına karar verildi. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli kararlar alındığını belirten Karamanlis, petrol boru hattı yapımı dışında doğal gaz ve elektrik nakli konularının da görüşüldüğünü ve bu alanlardaki projelerin hızla yaşama geçirilmesinde fikir birliğine varıldığını söyledi. Yunanistan Başbakanı, Burgaz–Dedeağaç Petrol Boru Hattı’nın bölge ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

PUTİN:YUNANİSTAN BİZİM STRATEJİK ORTAĞIMIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşmede 3 ülke için oldukça önemli meselelerin tartışıldığını ve enerji konularının gündeme alındığını kaydetti. Putin düzenlenen ortak basın toplantısında ¨Bugün gerçekleştirdiğimiz enerji zirvesi hem yakın zamandaki, hem de gelecekteki stratejik ortaklığımızı destekleyecektir¨ diye konuştu. Moskova ve Atina’nın uluslararası konularda da hem fikir olduğunu belirten Putin, ticari işbirliği yönünde de adım atılması gerektiğini ifade etti.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Pirvanov ise , Burgaz-Dedeağaç boru hattının stratejik öneminin oldukça fazla olduğunu ve bunun da taraflarca bilindiğini söyledi. Bulgaristan ve Yunanistan`ın enerji nakli konusunda gelecekte kilit rol oynayacağına işaret eden Bulgaristan Cumhurbaşkanı, ¨İşadamlarımızın da bu tür bir yatırıma katılımları bizim yararımıza olacaktır¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title