Haberler

Bitmeyen Yol Çalışması Vatandaşı Canından Bezdirdi

Bitmeyen yol çalışması vatandaşı canından bezdirdi Vatandaşlar evlerinin camlarını açamaz oldu Denizli'de bir mahalle tozla kaplandı Vatandaşlar, "Dışarı çıkamıyoruz, yapmayacaklar neden kazdılar" diye sitem ettiDENİZLİ - Denizli'de işlek bir caddede kazıldığı halde kapatılmayan yollar,...

Bitmeyen yol çalışması vatandaşı canından bezdirdi

Vatandaşlar evlerinin camlarını açamaz oldu

Denizli'de bir mahalle tozla kaplandı

Vatandaşlar, "Dışarı çıkamıyoruz, yapmayacaklar neden kazdılar" diye sitem etti

DENİZLİ - Denizli'de işlek bir caddede kazıldığı halde kapatılmayan yollar, vatandaşı canından bezdirdi. Vatandaşlar tozdan dolayı evlerinin camlarını açamazken, esnaf ise işlerinin bıçak gibi kesildiğini söyledi. Mahalleli, "Yapmayacaklar neden kazdılar" diye yetkililere sitem etti.

Merkezefendi ilçesi İlbadı Mahallesinde bulunan Mehmet Gazi Caddesi'nde devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yol yapım çalışmaları, vatandaşı canından bezdirdi. Vatandaşlar gerekli tüm yerlere müracaat ettikleri halde, caddedeki yol yapım çalışmasının aylardır tamamlanmadığını ve kendilerini kimsenin dikkate almadığını belirtti. Yaklaşık 3 ay önce kazılan yolların bir türlü kapatılmadığı caddede araçlar geçmekte güçlük çekerken, çıkan tozdan da mahalleli büyük sıkıntı yaşıyor. Park edilen araçların üstleri bembeyaz tozlarla kaplandığı caddede, vatandaşlar evlerinin camlarını açamıyor, balkonlarına da perde takıp tozdan korunmaya çalışıyor. Vatandaşlar, aralarında astım hastalarının, nefes darlığı zorluğu çekenlerin bulunduğunu ve bu tozlu ortamda hastalıklarının daha da ilerlediğini belirtti. Cadde üzerinde dükkanı bulunan esnaflar ise yapımı tamamlanmayan yol ve kaldırımların en çok kendilerini etkilediğini söyledi. Caddedeki yollar bozuk olduğu için kimsenin alışveriş için buraya uğramadığını, işlerinin her geçen gün kötüye gittiğini aktaran cadde esnafı, belediyenin duruma bir an önce el atma gerektiğini söyledi. Yolların yanı sıra kaldırımların da kazılıp tekrar düzeltilmediği caddede vatandaşlar, kaldırımları kullanamadığı için araçların geçtiği tozlu yoldan geçmek zorunda kalıyor. Araçların geçmekte güçlük çektiği yolların ortasındaki logar kapakları ise araçlar için büyük bir tehlike ortaya koyuyor. Cadde esnafı vatandaşların dükkanlarına girebilmeleri için kendi imkanlarıyla yol ile dükkanları arasına adeta bir taş köprüyü andıran yollar yapıyor.

"Çocuklarımız tozdan hasta oluyor"

Tozdan bıktıklarını belirten Ayşe koca isimli bir mahalle sakini, "Burayı kazdılar kaç ay oldu, yapmayacaklar neden kazdılar? Tozdan duramıyoruz, balkonlarımızı açamıyoruz. Yoldan geçemiyoruz, ben hasta bir insanım, herkes hasta burada, tozdan dumandan nefes darlığı çekiyoruz. Rezillik bu, dışarı çıkamıyoruz. Ben belimden ameliyatlıyım, kaldırımlardan inip çıkamıyorum" dedi.

Ali Rıza Ece isimli bir esnaf ise, yol kazılalı 3 ay kadar bir süre olmasına rağmen, o zamandan beri herhangi bir çalışma yapılmadığını öne sürdü. Zaten durgun olan işlerin, yapılamayan yollarla daha da kötüye gittiğini belerten Ece, "İş yok, güç yok bir da bu yolar bu şekilde bırakıldı. Yolda rogar kapakları falan açık, arabaların üstü bembeyaz toz. Çoluk çocuk hasta oluyor tozdan kirden. Neden yapılmıyor diye arada gelen işçilere soruyoruz 'müteahhit kaçtı, malzeme göndermiyor' deniliyor. Bunun bir kontrolü olmuyor mu? Bu yol neden böyle sahipsiz bırakıldı. 3 aydır neden bir çalışma yapılmıyor? Bunu yetkililerden duymak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu kaldırımlardan engelli bir insan nasıl geçecek?"

Mahallede berberlik yap bir esnaf ise, yolların kazılmasından sonra işlerinin bıçak gibi kesildiğini kaydetti. Bu kaldırımlardan engelli bir insan nasıl geçecek? burası kazıldığı halde bu iş yerine kaldırımdan insanların geçebilmesi için bir şey yapılması lazım. İnsanlar dükkanlara hoplaya zıplaya girmeye çalışıyorlar çoğu giremiyor zaten, ben hasta müşterilerimi tıraş etmeye evlerine gidiyorum. Adam geldi dükkana girmeye çalıştı, çıkamadı. Eve gitmesini, evine gelip tıraş edeceğimi söyledim. Yollar bu şekilde olduğu için insanlar da bu yolu kullanmıyor, arka taraflardan gidiyor insanlar. Adam arabasının alt takımları bozulmasın diye arka taraftaki yolu kullanıyor, esnaflara uğramadan geçiyor" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri olarak bu durumdan utandıklarını belirten bir vatandaş ise, "Şuanda bütün esnaf arkadaşlarımız dahil mahallenin durumundan kendimiz utanıyoruz. Belediye utanmıyorsa bir şey diyecek halimiz yok" diye sitem etti.

Yol için bugün harekete geçilecek

Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yol yapım işlerinde, şantiyelerinde bu tür sıkıntıların olabileceğini kaydederek, "Çalışmalarımıza bugün itibari ile başlıyoruz ve en yakın sürede bitirilecek. Bu gün itibari ile ekiplerimize bölgeye giderek gerekli çalışmalarını başlatıyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Denizli Genel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title