Haberler

Bitlisli Kadınlar "Vicdan Konvoyu" İçin Yola Çıktı

Bitlisli kadınlar Suriye’de hapishanelerde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen ‘Vicdan Konvoyu’na destek amacıyla Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.

Bitlisli kadınlar Suriye'de hapishanelerde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen 'Vicdan Konvoyu'na destek amacıyla Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (BİTLİS İHH) öncülüğünde ildeki STK'ların desteğiyle gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir araya gelen kadınlar hareket öncesi bir basın açıklaması düzenledi.

Bitlis ve ilçelerindeki, ev hanımları ve farklı meslek grubunda yer alan yaklaşık 40 kadının yer aldığı Vicdan Konvoyu'na katılan kadınlar adına basın açıklamasını Bitlis Genç İHH Üyesi Şeymaros Barış okudu. Suriye'de kadınların yaşamış olduğu trajediye dikkat çeken Barış, "Dünyanın dört bir yanından din, dil, ırk fark etmeden bir dünya kadın toplandık, insanlığın vicdanına doğru yola çıkıyoruz. Suriye hapishanelerinde beklenen vicdanın bu konvoyda olduğunu söylemek üzere yola çıkıyoruz. Üzgünüz. Dünya sessiz kaldıkça siz daha fazla eziliyorsunuz. Nerde insanlık dediğinizi duyuyoruz Biz buradayız kardeşim. Seni terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Seni kurtarmak için yola çıkıyoruz" diye konuştu.

Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan ise, organizasyona verdikleri desteklerinden dolayı Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve diğer bütün STK'lara teşekkürlerini iletti. Basın açıklamasının ardından Bitlisli kadınlar dünyanın vicdanına seslenmek üzere Hatay'da düzenlenecek organizasyona katılmak üzere selam ve dualar eşliğinde Bitlis'ten yola çıktı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tatvan Bitlis Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title