Haberler

Bitlisli Kadınlar El Ürünlerini Satabilecek

Bitlis Belediyesi, kadınların el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünlerinin satılması için Kadın Yaşam ve El Sanatları Evi açtı.

Bitlis Belediyesi, kadınların el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünlerinin satılması için Kadın Yaşam ve El Sanatları Evi açtı.

Bitlisli kadınların, yaptıkları el ürünlerini pazara sunabilmeleri sağlamak amacıyla belediye tarafından Kadın Yaşam ve El Sanatları Evi oluşturdu.

Kent merkezinde onarımdan geçirilen eski sağlık ocağı binası, alt katı market, üst katı ise kadınların vakit geçirebileceği ve yaptıkları el ürünlerini satışa sunabilecekleri merkeze dönüştürüldü.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı görevine ilk başladığında iletilen taleplerden birinin, kadınlar için kent merkezinde bir yer açılmasını istediklerini belirtti.

Kadınların el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünleri değerlendirmede sıkıntı yaşadığını anlatan Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"ADEM ve Kadın Yaşam Merkezi'nde kadınlara yönelik çalışmalar var. Burada kadınlarımızın yaptıkları el ürünlerinin toplu olarak sergilendiği ve satışı sunulduğu bir mekan yoktu. Bu binanın alt katı el emeği göz nuru ile yapılan ürünlerin satış mekanı olarak kullanılacak. Yine kadınların kent merkezinde günlük vakit geçireceği bir mekan yoktu. Bu büyük bir sıkıntıydı. Bunun için iki katlı yer açtık. En önemlisi burayı aile bütçesine katsı olsun diye yapılan el sanatları ve ürünlerinin de satışının yapılacağı bir mekana dönüştürdük. Bu çalışmayla özellikle ciddi bir boşluğu da giderdiğimizi düşünüyoruz. Bol kazançlar diliyoruz. Burayı dışarıdan gelen misafirlerin gezeceği ve el sanatlarını toplu olarak göreceği bir mekan haline getirdik."

Ustaoğlu, konuşmasının ardından açılışını yaptığı merkezde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Vali Ustaoğlu'nun eşi Şenay Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir ile kurum amirleri, kadınlar ve vatandaşlar katıldı. ?

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title