Haberler

Bitlis Valisi Ustaoğlu: "İmkanların Nasıl Hizmete Dönüştüğünü Görüyoruz"

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, belediyelere yapılan görevlendirmelerle devletin imkanlarının nasıl hizmete dönüştüğünü gördüklerini söyledi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, belediyelere yapılan görevlendirmelerle devletin imkanlarının nasıl hizmete dönüştüğünü gördüklerini söyledi.

Ustaoğlu, kaymakamlık ve belediye tarafından yapılan hizmetleri incelemek ve açılış programlarına katılmak üzere Güroymak ilçesine geldi.

İlçede sınavlara hazırlanan öğrenciler için açılan yaz kampına katılan öğrencileri ziyaret eden Ustaoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ustaoğlu, burada yaptığı açıklamada, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 260 öğrencinin kampa alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin rehberliğinde köy taramaları yapılarak hayalini kurdukları üniversitelere gitmeyi arzu eden öğrencilerimiz kampa alındı. Bu kamp sosyal, kültürel ve sportif olarak öğrencilerimizin hem kaynaşmaları, hem de paylaşımcılığı güçlendirmek adına yaz dönemini aktif geçirmelerini sağlayacaktır. Bu bölgede eğitime yapılan yatırımların ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Geleceğimiz emin ellerde. Bu uygulamayı diğer ilçelerimizde de kaymakam arkadaşlarımızla da görüşüp yaygınlaşması adına çalışmalarımızı yapacağız."

Belediye yatırımlarını hizmete açtı

Ustaoğlu, daha sonra belediye tarafından yapımı tamamlanan mesire alanı, çocuk parkları ve semt sahasının açılış programlarına katıdı.

Açılışta yaptığı konuşmada, Güroymak için tarihi bir günü yaşadıklarını ifade eden Ustaoğlu, 32 yıllık ilçe olan Güroymak'ın tarihinde bugüne kadar görmediği belediye hizmetini 2 yıldır aldığını belirtti.

Ustaoğlu, devletin hizmet için gönderdiği ödeneklerin halkın yararına kullanıldığını ve devletin imkanlarının nasıl hizmete dönüştüğünün görüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güroymak ilkleri yaşıyor, hizmet görüyor. İnşallah bu hizmet daha da ilerleyecek daha farklı alanlarda da olacak. Güroymak Kaymakamının başlatmış olduğu bu seferberlikle artık Güroymak Belediyesi milletine, bu halkına hizmet etmeye başladı ve sonuçlarını da alıyoruz. Spor alanları, park alanları ve eğitim alanlarıyla ilgili açılışları yaptık. Güroymak'taki vatandaşlarımızın yanı sıra Bitlis'ten, Tatvan'dan da vatandaşlarımızın çok rahat gelebileceği 150 dönümlük alan üzerine kurulan mesire alanı ilçeye kazandırıldı. Gurur verilecek bir tablo. Belediyecilik adına yapılması gereken hizmetlerin en güzelini en modern şartlarda bu ilçemizin aldığını görüyoruz."

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu da göreve geldiklerinden bu yana ipek çok parkının açılışını yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde ilçemizde sadece 3 yeşil alan park 4 çocuk oyun parkı vardı. İlçemizin en uç bölgelerine yeşil alan ve çocuk oyun gruplarını oluşturduk. Çalışmaların tamamını ihalesiz yaparak malzeme ve maliyetlerini düşürerek 36 yeşil alan park ve 51 çocuk oyun parkı kazandırdık."

Ustaoğlu, Güroymak ziyareti kapsamında Değirmen ve Yamaç köylerinde de vatandaşlarla bir araya geldi.

Açılış programlarına Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Nihat Pullu, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç, Bitlis Müftüsü Faysal Geylani, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güroymak Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title