Haberler

Bitlis: Türk Kızılayı'ndan Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Ahlat İlçesi'nde kurulan Kızılay çadırında kan bağışı yaptı.

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Ahlat İlçesi'nde kurulan Kızılay çadırında kan bağışı yaptı.

'Dünya Kan Bağışlama Günü' nedeniyle Ahlat İlçesi'ne gelen Vali Hacımustafaoğlu, Selçuklu Meydanı'nda kurulan çadırda İlçe Kaymakamı Ahmet Avşar ile birlikte kan bağışında bulundu. Buradaki törende konuşan Vali Hacımustafaoğlu, hükümetin Türk Kızılayı'nı her bakımdan destekleme çalışmalarını sürdüğünü söyledi. Kızılay'ın, ulusal ve uluslararası düzeyde felakete uğrayan insanların sıkıntılı durumlarında imdadına yetiştiğini ifade eden ve yapılan kampanyayı 2 amaçla desteklediklerini anlatan Hacımustafaoğlu, "Birinci amacımız Türk Kızılayı'nı desteklemek ve kan ihtiyacını giderilmesine katkıda bulunmaktı. İkincisi ise, kan vermek çok sağlıklı bir davranıştır. Maalesef, Türkiye'de bir çok insan kan vermeyi ve kan vermenin faydalarını bilmez. Aksine, vatandaşlar kan verirse bazı sıkıntılar yaşayacağını zanneder. Bin kişiden, sorsanız kan veren 1-2 kişiyi geçmez. Oysa kan vermenin sağlık açısından bir çok yararı vardır. Vücudun kendisini yenilemesine imkan tanır. Ben de bu amaçla topluma örnek olmak, hem de sağlıklı bir yaşam için kampanyayı destekliyorum" diye konuştu.

Ardından Vali Hacımustafaoğlu ile Kaymakam Avşar, Kızılay'ın kurduğu çadırda kan bağışı yaptı. Kampanyanın Bitlis ve ilçelerinde 3 gün boyunca süreceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title