Haberler

Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis'te Beşminare Mahallesi TOKİ bölgesinde yaşanan su sıkıntısını giderilmesi amacıyla sondaj çalışması başlatıldı.

Bitlis'te Beşminare Mahallesi TOKİ bölgesinde yaşanan su sıkıntısını giderilmesi amacıyla sondaj çalışması başlatıldı.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, Başkan Yardımcısı Kamil Güzel ve Belediye Su İşletme Müdürü Mehmet Çiçek ile bölgeye giderek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ustaoğlu, bölgedeki su sıkıntısının kalıcı olarak çözülmesi için yapılan çalışmalar sırasında vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini söyledi.

Bölgede yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak su sorununun çözüleceğini ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Yazın su kaynaklarında azalma yaşanıyor. Bu nedenle yeni kaynak arayışına girdik. Ayrıca bu aylarda bağ ve bahçelerde bilinçsizce tüketilen suların içme suyu depolarımızda su seviyesinin düşmesine neden oluyor.

Bu nedenlerden dolayı Belediye Su İşleri Müdürlüğü, Duav Yaylası'ndan mevcut sisteme ek kaynak suyu aktarım çalışmalarına devam ediyor. Yapılacak bu çalışmalar sonucunda TOKİ bölgesinde su sıkıntısını da gidereceğiz."

Sosyal konutlarda yaşanan su sorununun da çözüleceğini kaydeden Vali Ustaoğlu, bulunan sondaj kuyularından dolayı sosyal konutlar, Hüsrevpaşa ve Beşminare mahallerinde su sıkıntılarının giderileceğini dile getirdi.

Bitlis Deresi'nde temizlik çalışmaları

Bitlis Belediyesi ekiplerince, Bitlis Deresi'nde biriken çöplerin temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

Devlet Su İşlerine (DSİ) ait paletli kepçeyle derede biriken çöp ve rusubatın temizlenmesi için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, derenin temiz akması için vatandaşların da destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bitlis'in hak ettiği değeri görmesi için valilik ve belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ustaoğlu, "Vatandaşlarımız Bitlis'in kıymetini bilmeli. Bunun için dereye çöplerini atmamalı. Devletin bütün imkanlarını bura için seferber ettik. Umarım vatandaşlarımız da aynı duyarlılığı gösterip çöplerini dereye atmaz." diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, ardından çocuklarla yakından ilgilenerek kendilerine oyuncak dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Çiçek Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title