Haberler

Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, kentte yol ve otopark yapım çalışmalarını inceledi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, kentte yol ve otopark yapım çalışmalarını inceledi.

Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Ustaoğlu, cezaevi güzergahındaki yolun yıllardır ihmal edildiğini belirterek, şehrin her mahallesinde yol çalışması yaptıklarını anlattı.

Bundan sonraki süreçte çalışmaların artarak ve hızlanarak devam edeceğini kaydeden Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Zamanın bir kısmını hazırlık safahası olarak geçirdik. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Şu an hızlıca asfalt ve parke yol çalışmalarını sürdürüyoruz. Eş zamanlı 5-6 noktada asfalt ve 3-4 noktada da parke yol çalışması yaptık. Kısa sürede Bitlis'in yol problemi kalmayacak. Yol medeniyettir. Çağdaş şehircilik anlayışının en temel hizmeti yoldur. Eğer yolunuz yoksa diğer hizmetlerin kıymeti pek yoktur. Dolayısıyla yol medeniyete açılan kapıdır. Bugün Bitlis'in birçok yerinde eş zamanlı yol çalışmaları yapıyoruz."

Daha sonra yürütülen otopark çalışmalarını inceleyen Ustaoğlu, yapılan hizmetin halkın özellikle yazın otopark sorununu çözmeye yeterli düzeyde olacağını belirtti.

Ustaoğlu, "Yazın özellikle uzun süreli otopark ihtiyacının burada karşılanması durumunda kent merkezinde daha rahat bir trafik akışı sağlanacak. Gerekli yönlendirme ve tabelalar yapılacak." diye konuştu.

Bu hizmetlerin mahallerine ilk defa geldiğini ve hiçbir siyasi ayrımcılığa maruz kalmadan bu kendilerine hizmet edildiğini beliren vatandaşlar da çalışmalarından dolayı Bitlis Belediyesine ve Ustaoğlu'na teşekkür etti.

Ahlat ve Mutki'de elektrik kesintisi uygulanacak

Bitlis Ahlat ve Mutki ilçelerinde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı bildirildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketinden yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları sırasında Ahlat ve Mutki ilçelerinde belirlenen bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, elektrik kesintisinin uygulanacağı bölgeler şöyle sıralandı:

"19 Temmuz'da 09.00-16.00 saatlerinde şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle Ahlat'ın Güzelsu köyü ve civarına, 20 Temmuz günü 09.00-16.00 saatlerinde Ahlat'ın Bilgesu Fabrikası kantar mevkisi ile Dalan Bims ve civarındaki özel trafolara 7 saat elektrik verilmeyecektir. 20 Temmuz saat 08.00-14.00 saatlerinde Mutki'nin Erler köyüne bağlı Havarik mezrasına 6, yine aynı tarihte 09.00-17.00 saatlerinde Buzburun, Yalıntaş, Kocainiş, Dağlık köyleri ile Yiğitler ile Çayırlı mezrasına 8 saat elektrik verilmeyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Mutki Ahlat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title