Haberler

Bitlis'te Temizlik Kampanyası

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Nedeniyle Başlattığı 'Temiz Sular, Temiz Türkiye' Kampanyası Bitlis'in Tatvan İlçesine Bağlı Kıyıdüzü Köyünde Bir Törenle Başlatıldı. Törenden Önce Keneye Karşı İlaçlama Yapan Ekip, Kullandığı Maske ile Kendilerini Koruma Altına Alırken Öğrenciler İse Umursanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle başlattığı 'Temiz Sular, Temiz Türkiye' kampanyası Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde bir törenle başlatıldı. Törenden önce keneye karşı ilaçlama yapan ekip, kullandığı maske ile kendilerini koruma altına alırken öğrenciler ise umursanmadı.

Tören öncesinde okul bahçesini keneye karşı ilaçlayan İl Tarım Müdürlüğü ekipleri ilaca karşı maske takarken, öğrenciler ellerini yüzlerine kapatarak kendilerini korumaya çalıştı. Gazetecilerin, "İlaç öğrencileri olumsuz etkiler mi?" sorusuna "Tabii ki etkiler" cevabı veren ekip görevlileri, "O zaman neden önlem almadınız?" sorusuna ise "Etkilemez" cevabı geldi. Konuda ısrar eden gazetecilerin, "Madem etkilemiyor o zaman siz neden maske taktınız" sorusunu ise ekip üyeleri yanıtsız bıraktı.

İlaçlamanın ardından başlayan törende konuşan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, çevre konusundaki hassasiyetin önemine değindi. Vali Atbaş, "Bugünün yaşlılarının yerini siz gençler alacaksınız. Bugünkü çevre eğitiminizi gelecekte uygularsanız, bugün bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamazsınız. O yüzden bugün hayatımızın olmazsa olmazı olan plastik ürünlerini doğa yıllarca eritemiyor. Bu yüzden kullanımlarınızı ve çöplerinizi doğru şekilde depolayınız. Özellikle yanı başınızda bulunan Van Gölü her geçen gün kirleniyor. Bunu insanlar olarak artık kirletmekten vazgeçmeliyiz" dedi.

Konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından katılımcılar Van Gölü sahillerine inerek öğrencilerle birlikte çöpleri topladılar. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker de öğrencilerle birlikte çöp toplarken, köylü kadınlarda Van Gölü'nde yün yıkayarak gölü kirletmeye devam ettiler. Köylülerle bir süre sohbet eden Vali Atbaş, daha sonra köyden ayrıldı.

(Yİ-MET-Y) 04.06.2008 20:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title