Haberler

Bitlis'te Kaldırım İşgaline Son Verildi

Bitlis Belediyesi ekiplerince, kent merkezinde esnaf tarafından işgal edilen kaldırımlar boşaltıldı.

Bitlis Belediyesi ekiplerince, kent merkezinde esnaf tarafından işgal edilen kaldırımlar boşaltıldı.

İçişleri Bakanlığınca Bitlis Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Ahmet Çınar'ın talimatıyla yaya ulaşımına kapanan kaldırımlar boşaltıldı.

Çınar, yaptığı açıklamada, özellikle ana arterlerdeki esnafın hem kaldırım hem de karayoluna mal bırakması sonucu işgal olan yerlerin açılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Kentte işgal edilen kaldırımların insanların kullanımına bırakılmasını sağlamak için Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Çınar, şunları kaydetti:

"Özellikle yazın ve hafta sonlarında sorun yaratan ve insanların yoğun olarak gezdiği kent merkezinde, daha önceki belediye yönetimi tarafından izin verilen seyyar satıcı ve işportacılara kaldırımları terk etmeleri için tebligat yapılarak 15 günlük süre verilmiştir. Artık insanlarımızın sahillerde de özgür ve huzurlu şekilde aileleriyle gezmelerini istiyoruz. Yeni belediye yönetimi olarak nasıl ki kaldırım işgallerini önleyerek vatandaşlarımıza bırakılmasını sağlıyorsak kaldırımları da bu tür işgallerden temizleyip halkımızın istifadesine sunacağız."

Kentte kahvehane, manav, fırın, market ve bunların satışını yapan iş yerlerinde de denetimlerin sürdürüldüğünü bildiren Çınar, etiket kontrolü, ürün gramajı ve üretim yerlerinin hijyen koşulları, çalışanların kıyafetleri, yangınlara karşı iş yerlerinin alması gereken önlemlerin yeterliliğiyle ilgili denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Vali Çınar, tespit edilen eksikliklerle ilgili olarak iş yerlerine bunların tamamlanması için süre verildiğini ifade etti.

Vatandaşlar ise esnafların şuursuzca yaptığı işgaller sonucunda kaldırımların kullanılmadığını belirterek, bu uygulamasından dolayı Çınar'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Çınar Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title