Haberler

Bitlis'te Kaçak Su Kullanımının Önüne Geçilemiyor

Bitlis Belediyesi Su İşletmesi Müdürü Mehmet Çiçek, Şehrin Bazı Bölgelerinde İçme Suyunun Yüzde 70'inin Bahçelerde Sulama Amaçlı Kullanıldığını Belirtti.

Bitlis Belediyesi Su İşletmesi Müdürü Mehmet Çiçek, şehrin bazı bölgelerinde içme suyunun yüzde 70'inin bahçelerde sulama amaçlı kullanıldığını belirtti.

Çiçek, özellikle 8 Ağustos ve Hersan Mahallesinde kaçak su kullanımının yüzde 30 oranında olduğunu kaydetti. Çiçek, "Kaçak su konusunda sıkıntısı en çok 8 Ağustos ile Hersan mahalleleridir. Bunların dışında diğer mahallelerimizde kaçak su kullanma oranı daha azdır. Bu iki mahallemizde 2 bin abonemiz mevcut ve burada yüzde 30'u kaçak su kullanıyor" dedi.

Özellikle sulama kanalı olmayan mahallelerde içme suyunun yüzde 70'inin bahçelerde kullanıldığını ifade eden Çiçek, "Vatandaş evine giden suyu bahçesi için kullanıyor. Onlar da kendilerine göre haklı, çünkü oralarda sulama kanalı yok. Bitlis Belediyesi olarak İl Özel İdaresi'nden isteğimiz Yükseliş Mahallesi'ne yaptıkları sulama kanalından 8 Ağustos ve Hersan mahallelerine de yapmaları. Sulama kanalı yapıldığı takdirde Bitlis'te kaçak su kullanımı azalacaktır" şeklinde konuştu.

(VO-Yİ-MET)

11.09.2007 15:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title