Haberler

Bitlis'te İçme Suları Özelleşecek

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Kaçak Su Kullanımını Engellemek ve Tahsilatın Tam Anlamıyla Yapılması İçin İçme Sularını Özelleştirmeyi Düşündüklerini Belirtti.

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, kaçak su kullanımını engellemek ve tahsilatın tam anlamıyla yapılması için içme sularını özelleştirmeyi düşündüklerini belirtti.

Özellikle yaz aylarında vatandaşın içme sularını bahçe sulamalarında kullanması yüzünden mevcut depolardaki suların yetmediğini ve ayrıca kaçak kullanım yapıldığını belirten Başkan Özdemir, "Bitlis'te halkın daha verimli hizmet alabilmesi için içme sularını özelleştirmeyi düşünüyoruz. Şayet özelleştirirsek hem kaçak kullanımının önünü geçmiş oluruz, hem de su borçlarını zamanında tahsil etmiş oluruz. Bu da belediyemize ek bir kaynak olur" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, vatandaşları uyararak içme suyunu bahçe sulamalarında kullanmamaları gerektiğini de vurguladı. Özdemir, "Bitlis'te sulama kanalları olduğu halde bazı bahçe sahipleri bahçelerini içme sularıyla suluyorlar. Bu da bazen mevcut depolarda suyun azalmasına neden olabiliyor ve su kesintileri meydana geliyor" diye konuştu.

(VO-MET-Y) 25.06.2008 15:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title