Haberler

Bitlis'te Davul-zurnalı Çöp Toplama

Bitlis'te Turizm Haftası Kutlamaları Çerçevesinde Düzenlenen Temizlik Kampanyasında Öğrenciler Şehir Merkezinde Davul-zurna Eşliğinde Çöp Topladı.

Bitlis'te Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen temizlik kampanyasında öğrenciler şehir merkezinde davul-zurna eşliğinde çöp topladı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin ortaklaşa yürüttükleri çöp toplama kampanyası Bitlis'teki tarihi mekanlar ve şehir merkezinde başlatıldı. Bitlis Etnoğrafya Müzesi önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik öğrenci grubu, öğretmenleri ve Kültür Müdürlüğü çalışanları ile birlikte İhlasiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Davul-zurna eşliğinde çöp toplayan öğrencilerin bazıları ellerindeki poşetleri mendil olarak kullanıp halay çekti. Davul-zurna eşliğinde halay çekerek çöp toplayan öğrenciler şehir merkezinde Bitlis Kalesi, çarşı merkezi, Ulu Cami önü, Şerefiye Külliyesi ve Memi Dede Türbesi önünde çöp topladı.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör , 'Temiz bir Bitlis İçin El Ele' kampanyası ile herkese mesaj vermek istediklerini belirtti. Işıkgör, "15-22 nisan tarihleri arasında kutladığımız 'Turizm Haftası' çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Turizmi Bitlis'te canlandırmak istiyorsak çevresel etkenlere önem vermeliyiz. Vatandaşlarımızın kampanyaya katılmalarını sağlamak amacıyla davul-zurnalı bir çalışma yaptık" dedi.

(Yİ-AKK-Y) 16.04.2008 13:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title