Haberler

Bitlis Tanıtım Günleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 30 Kasım-03 Aralık tarihlerinde İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek 3.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 30 Kasım-03 Aralık tarihlerinde İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek 3. Bitlis Tanıtım Günleri'ne ilişkin, "Yerli ve yabancı çok sayıda insanın katılımıyla gerçekleşen bu tip etkinlikler, güzel Bitlisimizi daha geniş kitlelere tanıtma imkanı sağlıyor" değerlendirmesi yaptı.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, "Müze Kent Bitlis İstanbul'a Taşınıyor" sloganıyla duyurulan etkinliğin, Bitlis'in tarihi, kültürel ve coğrafi güzelliklerinin tanıtılması bakımından büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bitlis'in, yılın 12 ayında turizme hizmet etme potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Demiröz, şunları ifade etti:

"Nemrut Krater Gölü, ihtişamlı Süphan Dağı, Selçuklu'dan kalma tarihi eserleri, kış sporlarına yönelik imkanları, ilimizde yetişmiş dünya çapında ilim, fikir ve gönül insanlarının bıraktığı derin izlerle kadim şehrimiz, farklı ve ayrıcalıklı yerini daima muhafaza etmiştir. Bu zenginlikleri dış dünyaya tanıtabilmek için tüm gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Yerli ve yabancı çok sayıda insanın katılımıyla gerçekleşen bu tip etkinlikler, güzel Bitlisimizi daha geniş kitlelere tanıtma imkanı sağlıyor."

Tanıtım günlerinin sadece Bitlis'e değil, bütün Doğu Anadolu'ya yönelik ön yargıların ortadan kaldırılmasına ve bölgeye ilginin daha da artmasına vesile olacağını kaydeden Demiröz, son yıllarda yapılan yatırımlar ve tanıtım faaliyetleriyle bölgenin zenginliklerinin ortaya çıkarılmasında çok yol katedildiğini aktardı.

Demiröz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bitlis'i ve komşu illerimizi ziyaret edenler, hayranlık ve büyük bir memnuniyetle evlerine dönüyor. Bu tür etkinliklerle 81 ilimizin kardeşliği de pekişmiş oluyor. Farklı kültürlerdeki güzellikleri tanıma imkanı buluyoruz. 3. Bitlis Tanıtım Günleri kapsamında konserler, halk oyunları gösterileri ve çeşitli aktivitelerin yanı sıra yöresel lezzetlerimiz de vatandaşların beğenisine sunulacak. Hem hemşehrilerimizle bir araya gelip memleket hasretimizi gidereceğiz hem de Bitlis'i hiç görmemiş vatandaşlarımıza, ilimizin zenginliklerini gösterecek ve hakkıyla anlatmaya çalışacağız. 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızı tanıtım günlerine bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Demiröz Ak Parti İstanbul Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title