Haberler

Bitlis PMYO 4. Mezunlarını Verdi

Güncelleme:

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu, bu yıl içerisinde 276 mezun verdi.

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) bu yıl 4. mezunlarını verdi. 2 yıl önce terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda gazi olan Emre Aydın da Adana'dan gelerek arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Polis üniformasını giyen Emre Bayram, tekerlekli sandalyeyle arkadaşları ile birlikte tören yürüyüşüne katıldı.

Okulun bu yıl 276 mezun verdiğini belirten PMYO Müdürü Kenan Özgür, genç polislere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bu okulun açılmasıyla bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine katkılar sağlanmaktadır. Değerli genç arkadaşlarım Selçukluların Anadolu'daki ilk başkentinden Sultan Alparslan'ın Anadolu kapılarını açtığı bu kutlu şehirden güzel yurdumuzun her köşesine dağılıyorsunuz. Bu okulu ve Bitlis'i unutmayınız. Zira sizin polis olmanızda bu okulun önemi neyse aynı şekilde tüm Anadolu'nun vatan olmasına Bitlis'in, Ahlat'ın, Malazgirt'in ve Sultan Alparslan'ın önemi ve değeri o derece büyüktür. Sizleri uğurlarken Atatürk'ün gösterdiği akla ve ilme dayanarak çağdaşlık ve medeniyet yolunda aydınlık yarınlar için geleceğe umutla bakan Türkiye'nin güven duyduğu polisler olarak sizlere onurlu, sağlıklı ve başarılı bir hayat diliyorum" dedi.

PMYO Müdürü Özgür'den sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, ilk olarak polis okuluna yapılan saldırıda hayatını kaybeden ve gazi olan polislerin ailelerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yurdakul, "Bünyesinde kahramanları barındıran kendi gücünü ve kazanımını kendi kökünden alan çağdaş, modern disiplinli anlayışı ve duruşu ile sadece ülkemizde ve ilimizde değil bütün dünyada görev yapan, Kosova, Bosna ve Afrika ülkelerinde bulunan polis mensuplarımızın mezuniyet törenlerini kutlamaktan ve bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Gerçekten heyecan verici bir an bir tarafta çiçeği burnunda burada kendilerine sağlanan eğitimle kendisine verilecek hizmeti bekleyen polislerimiz öbür taraftan ise disiplini, otoritesi ve niteliği ile gerçekten Türk insanın bir bakıma mücessem örneğidir. Buradan mezun olan polis arkadaşlarımız çok yakında görev yerlerine gidip bir taraftan örnek olacaklar. Bir taraftan ise görevlerini layıkıyla yerine getirecekler" diye konuştu.

Daha sonra 2011 yılında PMYO'ya yapılan saldırıda gazi olan Emre Bayram ise okul müdürüne ve diğer komiserlere kendisini mezuniyet törenine davet ettikleri için teşekkür ettiğini söyledi.

Bayram, "Arkadaşlarımın yeni görevleri hayırlı olur inşallah her şeyin hayırlısı olsun bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum. Allah her şeyin hayırlısını versin onlara" dedi.

Konuşmalarından ardından okul birincisi Emre Küncü, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ayrıca Vali Yurdakul tarafından saldırıda şehit düşen Aslan Akkaya'nın ailesine ve gazi olan Emre Bayram'ın ailelerine plaket ile hediyeler verildi. Okulda dereceye giren 10 öğrenciye ise başta Vali Veysel Yurdakul olmak üzere diğer kurum amirleri tarafından diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Törenin sonunda ise ellerini silah ve bayrak üzerine koyarak yemin eden çiçeği burnunda yeni polisler, sevinçlerini keplerini havaya fırlatarak ve halaylar çekerek kutladı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Yurdakul Emre Aydın Bitlis Politika Güncel Haberler

title