Haberler

Bitlis'in Muhtarları Halka Hizmet Etmenin Gururunu Yaşıyor

Bitlis'in en yaşlısından ve en gencine görev yapan muhtarları, halka hizmet etmenin gururu ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis'in en yaşlısından ve en gencine görev yapan muhtarları, halka hizmet etmenin gururu ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis'in en yaşlı muhtarı olan 73 yaşındaki Kireçtaşı Köy Muhtarı Felemez Ulaştan ve en genç muhtarı 34 yaşındaki Cumhuriyet Köy Muhtarı Sinan Tura, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bu göreve nasıl başladıklarını, yaptıklarını ve hislerini paylaştı.

Bitlis'in en uzun süredir görevde olan muhtarı unvanına da sahip olan Kireçtaşı Köy Muhtarı Felemez Ulaştan, ilerleyen yaşına rağmen 41 yıldır muhtarlık görevini yürütüyor.

Köylüleri tarafından çok sevilen Ulaştan, huzur ve güvenliğin sağlanması için 215 hane ve bin 800 nüfuslu köyünde hizmetlerin yapılmasını sağladı.

Ulaştan, sabah erken saatlerde köyü dolaşarak hem sorunları yerinde tespit ediyor hem de ihtiyaç sahibi ailelerin sıkıntılarını dinleyip ilgili kurumlara iletiyor.

Köylülerinin talebi üzerine 41 yıl önce başladığı muhtarlığı, o gün bugündür sürdürdüğünü ifade eden Ulaştan, şunları kaydetti:

"Eksiklikleri ve sıkıntıları ilgili kurumlara iletiyorum. Vatandaşımıza her zaman yardımcı oluyorum. Köyün huzuru için bu önemli. Çok şükür köyümüz de huzur var. İster yabancı, ister kardeşim ve isterse oğlum olsun bugüne kadar kimseye ayrıcalık göstermedim. Köyümüzde ikişer cami, Kur'an kursu ve taziye evi var. Yollarımız çok güzel. Köy içindeki tüm yollar parke. Akşama kadar gezseniz ayağınız çamura değmez."

Muhtarlıkta ilk dönemi

Bitlis'in en genç muhtarı olan 34 yaşındaki Cumhuriyet Köy Muhtarı Sinan Tura ise köyde sorun ve sıkıntıların bulunduğunu ancak bu problemleri gidermek için uğraştıklarını belirtti.

Köyde parke, duvar ve bazı çalışmaların yapılacağını aktaran Tura, "Bu hafta parke ihalesi yapılacak. Köy içindeki yolları parke yapacağız. Sabah erken kalkarak köyü dolaşıyorum. Köyde problemleri tespit edip ilgili kurumlara iletiyorum. Köylülerin sıkıntıların gidermek için de elimizden geleni yapıyoruz. Köyümüz ile vatandaşlarımız bu hizmetlere layık ve hak ediyor." diye konuştu.

Tura, 2014 yılında muhtar seçildiğini, Bitlis'in en genç muhtarı olarak 4,5 yıldır görevini sürdürdüğünü dile getirerek, şunları ifade etti:

"Bitlis'in en geç muhtarı benim. En genç muhtar olmak güzel bir duygu. Genç olmanın avantajı da var. Gençliğin verdiği enerjiyle uğraşıyoruz, çalışıyoruz. Gide gele daha da tecrübe kazanıyorum. Tabi muhtarlığın zorlukları da var. Bir köyde herkesi memnun edemezsin. Bazen problemler oluyor. Elimizden geldiğince sağduyulu şekilde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya ve köyde adaleti tesis etmeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title