Haberler

Bitlis El-aman Hanı Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Restorasyon Çalışmaları Tamamlanan El-aman Hanı'nın En İyi Şeklide Değerlendirilip, Turizm Kazandırılması Gerektiğini Belirtti.

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, restorasyon çalışmaları tamamlanan El-Aman Hanı'nın en iyi şeklide değerlendirilip, turizm kazandırılması gerektiğini belirtti.

Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından 1502 yılında yaptırılan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hanı olan El-Aman Hanı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı. Vali Atbaş, yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorenin 7 milyon YTL olduğunu belirterek, "Hanın restorasyon işlemleri bitti. Bundan sonraki iş Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hanlarından olan El-Aman Hanı'nı en iyi şekilde kullanıp turizme kazandırmaktır" dedi.

Vali Atbaş, bu yaz hanın işletilmesi için ihale yapacaklarını belirterek, buranın özel şahısların elinde daha verimli hizmete neden olacağına inandıklarını dile getirdi. Vali Atbaş, "Yakın bir zamanda şehir Rahva Ovası'na doğru kayacaktır. Üniversite ve polis okulu da o bölgede. Şehrin oraya kayacağını düşündüğümüzde El-Aman Hanı da büyük hizmetler verme şansını yakalayacaktır. Özel şahıslar burayı alırlarsa otel ve iş merkezi olarak işletilebilir. Bu da hem tarihi dokusuyla hem de maddi anlamda şehre büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

(VO-Yİ-AKK-Y) 14.04.2008 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title