Haberler

Bitlis Doğası ve Tarihiyle Turistleri Bekliyor

Bitlis doğası ve tarihiyle turistleri bekliyor

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan:

"Şehrimize yerli ve yabancı turistleri çekmek için ciddi anlamda çalışmalar yapacağız"

BİTLİS - Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan; inanç turizmi başta olmak üzere kentte kış ve yaz turizmi gibi her yerde kolay kolay bulunmayacak kadar harika turizm materyallerinin Bitlis'te bulunduğunu söyleyerek, "Şehrimize yerli ve yabancı turistleri çekmek için ciddi anlamda çalışmalar yapacağız" dedi.

Açıklamalarda bulunan Ramazan Gencan, yaklaşık 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Bitlis'te, vakıf ve kültür varlıklarının adeta açık hava müzesini andırdığını ifade ederek, kente gelmek isteyip de güvenlik nedeni ile gelemeyenlere de çağrı da bulundu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'te de güvenlik sorununun olmadığını ifade eden Gencan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen eserler, Türkiye'de gezilip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 7 bin yıllık geçmişi ile tarihe tanıklık etmiş şehirlerden birisi olan Bitlis, gerek Selçuklu Mezarlığı gerekse Osmanlı tarafından yapılan eserler anlamında oldukça zengin bir geçmişe sahip. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis; hanları, hamamları, camileri ve medreseleri gibi birçok esere sahip olan nadide şehirlerden birisidir. Bitlis'in tarihi yerleri, müzeleri, kaleleri, camileri, medreseleri, köprüleri, han ve hamamları, kaplıcaları ve diğer tarihi yerleri ile herkes tarafından gezilip görülmesi gereken bir yerdir" dedi.

Gencan, Bitlis ve ilçelerinde turizm anlamında gerek yaz, gerek kış, gerekse inanç turizmi adına ellerinde her türlü malzemenin bulunduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bitlis; inanç, tarih, kültür, doğa, sanatla iç içe olan ve bütün güzellikleri içerisinde barındıran adeta bir açık hava müzesidir. Bitlis, merkezde tarihi Bitlis evlerinin olduğu kadim ve tarihi bir şehirdir. Bitlis'in tam göbeğinde bulunan Bitlis Kalesi milattan önce 330 yıllarında inşa edilmiştir. Yapmış olduğumuz sokak sağlıklaştırma projeleri ile Bitlis merkezi hak ettiği yere, yani kadim şehri asıl kültürüne kavuşturup sanat merkezi haline dönüştürmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan'ı bir hilal gibi kucaklayan sodalı suyu ile Van Gölü, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölümüz ve yaklaşık sinesinde 9 bin tane mezarı barındıran Ahlat Selçuklu Mezarlığımız, doğa sporlarının yapıldığı Süphan Dağı, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ile hanları ve hamamları, kaleleri, medreseleri, şifalı suları ve görülmeye değer birçok güzellikleri ile beş minaresi olan Bitlis, görülmesi ve gezilmesi gereken nadide şehirlerimizden bir tanesidir. Maalesef bulunduğu coğrafya itibariyle özellikle terör nedeniyle şimdiye kadar çok büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen şu an itibariyle ilimizde ve bölgemizde herhangi bir güvenlik sıkıntısı yaşamamaktayız. Yurt içi ve yurt dışından gelecek olan misafirlerimizi konuk edebilecek kapasiteye sahibiz. Şu an ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de herhangi bir güvenlik problemi yoktur. Bütün güzellikleri görmeye herkesi davet ediyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Selçuklu Türkiye Bitlis Ahlat Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title