Haberler

Bitlis - Devlet Bakanı Yılmaz Bitlis'te Deprem Panelinde Konuştu : ´Afet Olmadan Tedbir Almalıyız´

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen 'Bitlis, Van, Muş, Bingöl ve Siirt Yöresinin Depremselliği ve Jeolojik Miras' konulu panele katılmak üzere Bitlis'e geldi. Bitlis Eren Üniversitesi kampus alanında incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru'dan bilgi aldı.

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan panele konuşmacı olarak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Dr. Fuat Şaroğlu, Yard. Doç. Dr. Şefik İmamoğlu, BEÜ Öğretim Görevlisi Ercan Işık, Prof. Dr. Ercan Aksoy ve Doç. Dr. Sedat İnan katıldı. Panel öncesi konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak, terörün ilerlemeye engel olmayacağını söyledi. Eren Üniversitesi'nin Bitlis'in kalkınmasına büyük bir katkı sunacağını anlatan Bakan Yılmaz, kaliteli bilimadamlarının yetişeceğini belirtti.

'RİSKLERİ AZALTMALIYIZ'

Afetler konusunda bilinçlenmenin önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, gerekli önlemlerin alınarak, risklerin azalıtılması yoluna gidilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"Ülkemiz özellikle doğal afetler konusunda önemli bir yerde. Bu sorun giderek artan bir sorun. Bazı hesaplamalara göre doğal afetlerde yüzde 17'lik bir artış var. Bütün bunlara rağmen insanlar mücadele etmek zorunda. Afet anında ve afet sonrasına yöneliyoruz. Aslında afet öncesi ciddi bir şekilde düşünmeliyiz. Bu tedbirleri alarak riski azaltmak gerekiyor. Bunun için bilgi ve birikim önemlidir. İnsanlarımızda bilinç oluşturarak, şehir planlarının buna göre yapılması gerekiyor. Çevreyi koruyarak, yapılanları iyi kontrol etmek lazım. Üniversitemize böyle bir çalışmaya girdiği için teşekkür ediyorum."

Vali Nurettin Yılmaz, Bitlisliler olarak Eren Üniversitesi'ne büyük önem verdiklerini söyledi. Vali Yılmaz, Bitlis'in deprem bölgesi olduğunu belirterek, "Halkın bilinçlenmesi önemlidir. Deprem bir doğal afettir. Ancak tedbir alarak en az kayıplarla atlatmak önemlidir" dedi.

Son olarak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversite hakkında bilgi vererek yapacakları hizmetleri anlattı. Devlet Bakanı Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi için ayrılan arazilerde incelemelerde bulunduktan sonra Güroymak İlçesi'ne, oradan da karayolu ile memleketi Bingöl'e geçecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title