Haberler

Bitlis: Bitlis'te Terörü Telin Mitingi

Bir süre önce 5 askerin şehit edildiği Bitlis'te, sivil toplum örgütleri tarafından terörü telin etmek için düzenlenen mitingde terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Bir süre önce 5 askerin şehit edildiği Bitlis'te, sivil toplum örgütleri tarafından terörü telin etmek için düzenlenen mitingde terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Cuma namazından sonra Ulu Cami önünde toplanan kalabalık, Türk bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, terör örgütü PKK aleyhine 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kürt Türk kardeş, ayırım yapar kalleş' sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık öncelikle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Şehitler Derneği Başkanı Enver Unutur, birliği bozmaya çalışan, gerek içte ve gerekse dıştaki terörün son günlerde kahpece eylemlere hız verdiğini ancak, onların kötü emellerine ulaşamayacaklarını ifade etti. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş ise konuşmasında, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Bu ülkeyi parçalamak, aziz milletin birliğini bozmak isteyenler yıllardır kan döküyor. Bu örgütler evlatlarımızın canlarına kıymakta ve annelerimizi ağlatmaktadır. Daha bir hafta önce güvenlik güçlerimizden 5 asker şehit oldu. Değerli Bitlis halkı terör örgütü PKK birliğimizi bozmaya çalışmaktadır. Ama yine biliyoruz ki onlar bu hain emellerine ulaşamayacaklardır. Bizler yapmış burada bir araya gelerek, bu kentte teröre geçit vermeyeceğimizi gösterdik. Şehitleri rahmetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından müftülükte görevli bir imam tarafından dualar okundu. Konuşmaların ardından il ve ilçelerden gelen yaklaşık 3 bin kişi sloganlar atarak dağıldı. Mitinge, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Jandarma Komutanı Albay Zafer Cengiz, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, ilçe belediye başkanları ve kaymakamları daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title