Haberler

Bitlis: Bitlis'te "Kütüphaneler İçin" Adlı Kampanya Başlatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve kütüphanelerin daha da aktive edilmesini amaçlayan "Kütüphaneler için" adlı kampanya, Bitlis'te de başlatıldı.

Kampanyayla ilgili Bitlis Valiliği'nde düzenlenen toplantıya Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, İl Kütüphane Müdürü Masur Kütan, Belediye Başkan Danışmanı Tahir Ergin, yerel ve ulusal gazete temsilcileri katıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, bu kampanyanın illerdeki ayağını valilerin yürüttüğünü bildirdi. Bölgedeki kütüphanelerin sadece ödev yapmak için öğrenciler tarafından kullanıldığını belirten Türköz, "Kampanyayla kütüphanelerin günün teknolojik gelişimine uygun hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyayla, kütüphanelere bağış yapanlar çeşitli şekillerde ödüllendirilecek" dedi. Kampanyayı halka duyurma aşamasında basına da önemli görevler düştüğüne değinen Türköz, gelecek yardımlardan oluşturulacak kütüphanelerde basının desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Oluşturulan komisyon çerçevesinde yürütülecek kampanyanın öncelikli hedefinin Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine yaptırılacak kütüphanelerin internet erişim merkezi olması olduğunu bildiren Vali Yardımcısı Türköz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlçelerdeki kütüphanelerde ciddi sıkıntılar var. Bir kütüphane yaptıran hayırseverlerin adı kütüphane binasına, bu kütüphaneyi onaran ve modernizasyonunu yapanla 10 bin kitap ve üzeri bağışlayanın adı bir salona verilecek. 5-10 bin kitap bağışlayanın adı kütüphanenin bir bölümüne, bin ila 5 bin kitap bağışlayanın adı kütüphane dostları bölümüne verilecek. Bin kitap bağışlayana ise Kültür ve Turizm Bakanı'nın imzasının bulunduğu teşekkür belgesi verilecek. Kampanyada ayrıca, bir eserin yayınlanmasına öncülük eden kişiye eser ithaf edilecek."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title