Haberler

Bitlis: Bitlis'te Kuduz Vakası

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde 4 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu belirlendi. 9 gün önce köpek tarafından ısırılan 4 kişi, kuduz korumasına alındı.

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde 4 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu belirlendi. 9 gün önce köpek tarafından ısırılan 4 kişi, kuduz korumasına alındı.

İl Sağlık Müdür Vekili Burhan Hakan Kanat, ilçeye bağlı Sağınlı Köyü'nde 9 gün önce Tahir Temiz (46) ile Serkan (15), Maşallah (11) ve Senem Sever (12) isimli şahısları bir köpeğin ısırdığını hatırlatarak, şahısların aynı gün Hizan Devlet Hastanesi'nde getirilerek aşılandığını ifade etti. Kanat, "Vatandaşlar köpek tarafından ısırıldıktan sonra Hizan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmışlar. Orada vatandaşlara kuduz aşısının birinci dozu uygulanmış. Yani vatandaşlar, kuduz riskine karşı gözlem altına alınmışlar. Bu olayın ardından biz Hizan İlçe Tarım Müdürlüğü ile diyaloga geçtik. Vatandaşları ısıran köpeğin bir yere bağlanarak gözetim altında tutulmasını istedik. Olaydan 2 gün sonra köpek öldü" dedi.

Köpeğin ölmesinin ardından kuduz olma ihtimali üzerinde durduklarını kaydeden Kanat, virüs tespiti için köpekten alınan numunelerin Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdiklerini anlattı. Kanat, "Yapılan analiz sonucu köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine hastaları Tatvan Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'ne yönlendirdik. Burada gerekli tedavi yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title