Haberler

Bitişik Dünyaya Gelen İkizlerin Babası, Yardım Bekliyor

Sivas'ta Bu Sabah Karın Bölgesinden Bitişik Dünyaya Gelen İkizlerin Babası Olan Onur Çelik, Çocuklarına Uzanacak Yardım Elini Bekliyor.

Sivas'ta bu sabah karın bölgesinden bitişik dünyaya gelen ikizlerin babası olan Onur Çelik, çocuklarına uzanacak yardım elini bekliyor.

2 yaşında bir kız çocukları olan Onur ve Güldeste Çelik (25) çiftinin bu sabah dünyaya gelen ikiz çocuklarının karın bölgesinden birbirine yapışık olduğu, doğum sonrasında anlaşıldı. İsimleri daha konulmayan bitişik ikizler, ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin çocuk cerrahi bölümüne kaldırılarak, küvez içinde tedavi altına alındı. İkinci çocuğunu beklerken gelen ikiz çocuk haberine sevinen ancak çocukların karın bölgesinden birbirine bitişik olduğunu

duyunca ne yapacağını şaşıran baba Onur Çelik, böyle bir şeyin başına geleceğini tahmin etmediğini söyledi. Çelik, "Sabah doğuma getirdiğimizde ameliyat sonrasında çocukların yapışık olduğunu öğrendim. Çocuklar, üniversite hastanesine gönderildi. Buradaki doktorlar, birinin kalbinin kesin olmamakla olmadığını söylediler. Ameliyat için 1 yaşına gelmeleri gerektiğini de belirttiler" diye konuştu.

Sosyal güvencesinin olmadığını belirten baba Çelik, "İş bulursam Ankara'da inşaatlarda çalışıyorum. Şu an yeşil kart ile tedavi oluyoruz. Çocuklarımın tedavisinin karşılanmaması durumunda ne yapacağımı düşünüyorum. Yardımseverlerin çocuklarımın tedavisini karşılamalarını talep ediyorum" dedi. Eşinin de çocuklarının ikiz ve bitişik olduğunu öğrendiğini belirten Onur Çelik, eşinin psikolojisinin bozulduğunu ve kimse ile görüşmek istemediğini kaydetti.

(İG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title