Haberler

Bitez Belediye Başkanı'nın Görevden Uzaklaştırılması

Bodrum İlçesine Bağlı Bitez Beldesinde Bir Gurup Vatandaş, Belde Belediye Başkanı Remzi Güngör'ün Görevden Uzaklaştırılmasını Protesto Etti.

Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde bir gurup vatandaş, Belde Belediye Başkanı Remzi Güngör'ün görevden uzaklaştırılmasını protesto etti.

Bitez Belediye Başkanı Remzi Güngör, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılandığı Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış, cezası ise ertelenmişti. Geçen günlerde de İçişleri Bakanlığı talimatı ile görevinden uzaklaştırılmıştı. Uzaklaştırmanın, İçişleri Bakanlığı'ndan gönderilen yazılı talimat doğrultusunda başkanın kendisine tebliğ edilmesi sağlanarak yasal mevzuatın uygulandığı bildirilmişti.

Başkan Remzi Güngör ise yaptığı yazılı açıklamada, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını temyiz ettiğini belirterek şu sözlere yer vermişti. "Görevden alınmama ilişkin dava Yargıtay 5. Dairesi'nde devam ediyor. Bu konuda benden İçişleri Bakanlığı'nca 15 gün içinde savunma istendi. Savunmanın süresi dolmadan İçişleri Bakanlığı tarafından bakan oluru ile dava sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırıldım. Yapılan uygulamayı hukuk çevreleri araştırıyor. Böyle bir örnekle karşılaşmadım."

Bitez Belediyesi önünde toplanan 50-60 kişilik gurup "Güneş balçıkla sıvanmaz", "Adalet er geç yerini bulacaktır" gibi ifadelerin yer aldığı dövizler ve "Başkanımızı geri istiyoruz", "Başkanım her zaman yanındayız" pankartı açtı. Bir süre alkışlarla protestosunu sürdüren ve Başkan Remzi Güngör'ün haksız yere görevden alındığını savunan gurup, başkanlarının görevine iade edilmesini istedi. Gurup daha sonra olaysız dağıldı.

(OU-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title